αναρχικός (ο) 1. αυτός που είναι μονίμως θυμωμένος, τσαντίλας «πολύ δύσκολο να μιλήσεις στον Γιώργο έτσι αναρχικός που είναι» 2. κακομαθημένος «καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να στερήστετε τίποτα από το παιδί σας, αλλά πρέπει να προσέχετε γιατί θα το κάνετε αναρχικό» 3. κατά φαντασίαν καταπιεσμένος «μην τον παρεξηγείς που μιλάει συνέχεια για δυστοπία, ο φουκαράς είναι αναρχικός» 4. αυτός που θέλει όσο το δυνατόν ισχυρότερο και παρεμβατικότερο κράτος, κρατιστής «η Στέλλα είναι αναρχική και αναπόφευκτα διαδηλώνει εναντίον της κατάργησης του κρατικού μονοπωλίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» 

Είναι πολλά τα κωμικά της σκληρής μάχης εναντίον της πραγματικότητας που δίνουν οι συμπολίτες που κινητοποιούνται εναντίον της ίδρυσης μη κρατικών ή ιδιωτικών πανεπιστημίων: ο μικρός αριθμός τους, ο τρόπος με τον οποίο συλλαβίζουν τα συνθήματά τους, η δυσφήμηση που εξαιτίας τους υφίστανται τα δημόσια ΑΕΙ... κανένα όμως δεν είναι τόσο αστείο όσο το να βλέπεις αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς να διαδηλώνουν, να καταστρέφουν και να τραμπουκίζουν προκειμένου να υπερασπιστούν ένα κρατικό μονοπώλιο. Προφανώς, σε μια χώρα που με τον όρο «προοδευτικές» ή «δημοκρατικές δυνάμεις» περιγράφουμε παρατάξεις που περιλαμβάνουν σταλινικούς και απολογητές δικτατοριών είναι λογικό με τον όρο «αναρχικοί» ή «αντιεξουσιαστές» να περιγράφονται αυτοί που υπερασπίζονται την ισχύ του κράτους. Στο κάτω-κάτω, όπως και να τους πει κανείς, στην πραγματικότητα πρόκειται για κακομαθημένους που διασκεδάζουν την ανία τους παίζοντας τους επαναστάτες, δηλαδή για ανθρώπους που τα κίνητρά τους είναι ψυχολογικά (όχι πολιτικά ή κοινωνικά) και άρα απαλλαγμένους από την υποχρέωση ακριβούς αυτοπροσδιορισμού. 

Επιμονές 

«Το πρότυπο του παιδιού θα είναι το ομόφυλο και θα τα οδηγήσουμε στην ομοφυλοφιλία» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σύντροφος Παρασκευαΐδης, αναφερόμενος στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και επιβεβαιώνοντας το πόσο αστεία είναι η επιμονή των συντρόφων της Χαριλάου Τρικούπη να αυτοαποκαλούνται «προοδευτικοί». 

Δεν είναι τόσο κακό να αλλάζεις 

«Δεν αλλάζω απόψεις σαν τα πουκάμισα» λένε με καμάρι οι βουλευτές της ΝΔ που παρότι δεν έχουν κανένα σοβαρό επιχείρημα (πέραν του φόβου για την πελατεία τους ή της επιθυμίας για προσέλκυση πελατείας), έχουν μουλαρώσει εναντίον του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ισως επειδή δεν καταλαβαίνουν ότι οι απόψεις, όπως και τα πουκάμισα, πρέπει καμιά φορά να αλλάζουν γιατί διαφορετικά μυρίζουν πολύ άσχημα. 

Διδασκαλία 

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο γοητευτικός Στέφανος πρότεινε να διδάσκεται η αλβανική γλώσσα στα ελληνικά σχολεία. Περίπτωση το κόμμα του να ξανακυβερνήσει δεν υφίσταται κι έτσι οι πιθανότητες να δημιουργηθεί κύμα μετανάστευσης από Ελληνες που θα αναζητούν ελπίδα για μια καλύτερη ζωή ακόμα και στην Αλβανία είναι μηδαμινές.