Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν αυτοί που αποκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών και με τις πρωτοβουλίες τους, το έφεραν στη Δικαιοσύνη, τη Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Μιλήσαμε καθαρά στον ελληνικό λαό ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να πάνε στη φυλακή. Συνεπώς, αλλού ας αναζητηθούν αυτοί, που καλύπτουν όψιμα, όσους ευθύνονται για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά τον Σεπτέμβριο του 2022, στην οποία καταμηνύονται συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις, που διώκονται αυτεπαγγέλτως μόλις γνωστοποιηθούν στον Εισαγγελέα, ανεξαρτήτως της μορφής ή του τίτλου της μήνυσης. Αυτό αρκεί για να κληθούν τα πρόσωπα, που ευθύνονται. 

Τα παραπάνω, φυσικά, τα αντιλαμβάνεται πλήρως ο κ. Βαξεβάνης, ο οποίος εδώ και κάποιες εβδομάδες παραδόξως δείχνει να  έχει ευθυγραμμιστεί με την κυβερνητική γραμμή σε βάρος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, αφού τον παρουσίασε και ως...."πρακτορα της Κίνας".Φτάνει στο σημείο να αναπαράγει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί απορρήτου, που μπορούν δήθεν να επικαλεστούν οι μάρτυρες. Κάνει περισπούδαστες νομικές αναλύσεις περί ιαφορών "μήνυσης" και "μηνυτήριας αναφοράς". Οι αναλύσεις αυτές θα μπορούσαν κάλλιστα να αντιμετωπιστούν ως δικονομική σάτιρα, αν δεν αποτελούσαν συνειδητή προσπάθεια παραπληροφόρησης.

Αξίζει να αναρωτηθούν οι πολίτες: Ο μόνος που αποκάλυψε δημόσια ότι παρέλαβε επιστολή από τον επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Μενουδάκο, ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης. Οι υπόλοιποι 87, που σύμφωνα με την Αρχή επίσης ενημερώθηκαν ότι είχαν στοχοποιηθεί από το predator, γιατί κρύβονται;  Για να καταλάβουν οι πολίτες ποιος είναι αυτός που έκανε και κάνει τα πάντα για να οδηγηθούν οι πρωταγωνιστές του παρακράτους στην δικαιοσύνη, και ποιοι κάνουν πλάτες.  H Ελληνική Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έχουν χρέος άμεσα να ολοκληρώσουν την έρευνα τους, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους πρωταγωνιστές του σκανδάλου.