Κορυφώνονται οι αντιδράσεις σε σχέση με την τροπολογία που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης για την περιβόητη αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου.

Κατόπιν πρόσκλησης της διοίκησης του Αιγάλεω συναντήθηκαν στην Αθήνα οι πρόεδροι των 8  πρωταθλητριών ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Στη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου «Στ. Μαυροθαλασσίτης», εκπρόσωποι των Πρωταθλητών συμφώνησαν πως το πλάνο της κυβέρνησης και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων των σωματείων τouς,  διεμήνυσαν  πως αν δεν ακυρωθεί το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, οι ομάδες τους δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο επόμενο Πρωτάθλημα!

Μάλιστα εκδόθηκε ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν τα επτά από τα οκτώ σωματεία (ΑΟ Καβάλα, Κρόνος Αργυράδων, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρα, Ιάλυσος, Αιγάλεω, Ασπρόπυργος) και αναφέρει τα  εξής:

«Αγαπητοί κύριοι, έχουμε και εμείς φωνή. Πόσο μάλλον που αρκετές ομάδες από εμάς, έχουμε γράψει την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έτσι δεν έχουμε και ανάγκη να κανονίζουν για μας άλλοι που έχουν δικά τους συμφέροντα. Για την αναδιάρθρωση δεν μας ρώτησε κανείς. Το σχέδιο που μας προτάσσετε, το ανακρούουμε κυρίως για οικονομικούς λόγους αφού τα έξοδα μετακινήσεων, της διαιτησίας και τα υψηλά χρηματικά πρόστιμα και παράβολα, υπερβαίνουν των λιγοστών χρημάτων που προτίθεστε να μας δώσετε.

Προτείνουμε τη δεύτερη την τάξη κατηγορία με δύο ομίλους, ώστε όχι μόνο να έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και θεατές, αλλά και για να δικαιωθεί ο αγώνας των ομάδων μας που ξόδεψαν υπέρογκα ποσά σε περίοδο κρίσης, για να πρωταγωνιστήσουν και τελικά να τα καταφέρουν. Δεν θα πληρώνουμε μόνο εμείς και άλλοι να εισπράττουν πακτωλό χρημάτων.

Ζητάμε:

  1. Την αναβολή της αναδιάρθρωσης
  2. Τη συμπαράσταση όλων των ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας που πλήττονται, αφού είτε παίρνουν πρωτάθλημα και δεν ανεβαίνουν, είτε υποβιβάζονται μια ή δυό κατηγορίες.
  3. Τη συμπαράσταση όλων των ποδοσφαιρικών ενώσεων τηε χώρας, καθώς πλήττονται το 98% των ομάδων τους.
  4. Συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΠΟ.
  5. Συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, για να του εκθέσουμετη γνώμη μας που τη θεωρούμε δίκαιη.

Σε αντίθετη περίπτωση αποφασίσαμε να μην κατεβούμε στο επόμενο πρωτάθλημα».