Αμερικανικό μαχητικό συνετρίβη στη Βόρεια Θάλασσα – Νεκρός ο πιλότος

134
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-15 με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο συνετρίβη σήμερα (15/6) το πρωί στη Βόρεια Θάλασσα, στα ανοιχτά της βορειοανατολικής Αγγλίας κατά τη διάρκεια μιας «εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας» με έναν πιλότο επί του αεροσκάφους, ο οποίος έχασε τη ζωή του, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Το αεροσκάφος υπέστη βλάβη και συνετρίβη στις 9:40 τοπική ώρα (11:40 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

«Τη στιγμή του ατυχήματος, το αεροσκάφος βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας με έναν πιλότο επί του αεροσκάφους» τόνισε η αρχική ανακοίνωση.

«Η αιτία της συντριβής, καθώς και η κατάσταση του πιλότου, παραμένουν άγνωστες σε αυτό το στάδιο».

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ο πιλότος του αμερικανικού μαχητικού F-15 εντοπίστηκε νεκρός.

«Αυτή είναι μια τραγική απώλεια της κοινότητας της 48ης Πτέρυγας Μάχης και εκφράζουμε βαθύτατα συλληπητήρια στην οικογένεια του πιλότου και και στην 493 Μοίρα Μαχητικών», ανέφερε με ανάρτηση στο twitter ο αξιωματικός της μοίρας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στις 9:40 τοπική ώρα (11:40 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό. Το μαχητικό, ένα F-15C Eagle, της 48ης Πτέρυγας Μαχητικών, βρισκόταν στη βρετανική βάση στο Λέικνχελθ στο Σάφολκ στην ανατολική Αγγλία, τη μεγαλύτερη βάση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Βρετανία.

Τον Οκτώβριο του 2015, ένα F-18 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας από την ίδια αεροπορική βάση συνετρίβη σε μια κοντινή αγροτική περιοχή, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου.

Ένα χρόνο νωρίτερα, ένα F-15 είχε συντριβεί σε ένα αγρό στην ανατολική Αγγλία, χωρίς θύματα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr