To πρωτοδικείο Αυλώνας Αλβανίας αποφάσισε την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη και τη μεταφορά στις φυλακές των Τιράνων.



Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε την απόφαση πολιτική, όπως όλο το σκηνικό μέχρι τη σύλληψή του.

Το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφαση για τον Παντελή Κοκαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων, όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ Μπελέρης θα χάσει την αυριανή εκλογική διαδικασία στην Αλβανία. Το ψηφοδέλτιο του κόμματός του πάντως θα λάβει μέρος κανονικά στις δημοτικές εκλογές

Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος συνελήθφη αργά το βράδυ της Πέμπτης με την κατηγορία εξαγοράς ψήφων ενόψει των εκλογών της Κυριακής και σήμερα στη δίκη ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του.

Έξω από το δικαστήριο, ο δικηγόρος του Μπελέρη τόνισε πως «το δικαστήριο δέχτηκε την εισήγηση του εισαγγελέα. Πρόκειται για για καθαρά πολιτική απόφαση που μας θυμίζει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς. Η απόφαση ήταν ειλημμένη από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα».

Στο δικαστήριο βρέθηκε, για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον Μπελέρη και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση.

Για πολιτική απόφαση έκαναν λόγο οι συνήγοροί του.

Σήμερα έγινε γνωστή και τρίτη σύλληψη ομογενή.

Πρόκειται για τον Βλαδήμηρο Κουμή, πρώην Δήμαρχο Λουκόβου, που επίσης κατηγορείται για εξαγορά ψήφων