Την ανάγκη αλλαγής της εικόνας των τραπεζών απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό, καθώς οι τράπεζες δεν αποτελούν τους πλέον ελκυστικούς οργανισμούς για τους νέους, ανέδειξε η Φραγκίσκη Μελίσσα, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Alpha Bank, από το Delphi Economic Forum.

Υποστήριξε ότι πρέπει να ακουστεί πως «δεν είμαστε μόνο τράπεζες, είμαστε κάτι παραπάνω. Είμαστε εταιρείες συμβούλων, τεχνολογίας, και συνεργαζόμαστε με συστήματα καινοτομίας», ενώ πρότεινε δύο στρατηγικούς άξονες προσέλκυσης ταλέντων.

«Ο ένας είναι αφενός ο επαναπατρισμός Ελλήνων από το εξωτερικό και ο άλλος η στρατηγική των εξαγορών, καθώς οι επενδύσεις στον χώρο των fintechs ή του factoring προσελκύουν νέα ταλέντα με δεξιότητες που δεν έχουμε εμείς», συμπλήρωσε.