Για δεύτερη φορά στη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου η χώρα μας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση που διεξήχθη στο εξωτερικό.

Μετά το χρυσό μετάλλιο της Τζένγκο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων της Λεϊρίας (Πορτογαλία) , η Ελλάδα κατέκτησε χρυσό και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών Πάλης υποταγής που διεξάγεται στην Ρουμανία.

Την εν λόγω επιτυχία σημείωσε ο Γιάννης Καργιωτάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής διέπρεψε σε ακόμα μια διοργάνωση και κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 130κ.

Ο Καργιωτάκης που είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές στην Ιστορία του αθλήματος, μιας και ήδη μετρά 5 διαδοχικά μετάλλια, ξεκίνησε τη διοργάνωση από τον προκριματικό γύρο.

Εκεί αντιμετώπισε τον Παγκόσμιο πρωταθλητή το 2022 Πολωνό Πιβοβάρσκι τον οποίο νίκησε 5-2.

Στη συνέχεια επικράτησε με 3-2 του Ουκρανού Ισίτσκο και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Ουκρανό Σνίχουρ που πέρυσι είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Κρητικός πρωταθλητής ήταν ασταμάτητος και επιβλήθηκε με 10-1.

Ήταν η πέμπτη φορά που ο Γιάννης Καργιωτάκης εξασφάλισε ένα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είχε μέχρι στιγμής δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια.

Στον τελικό βρέθηκε στον δρόμο του o Ραφιγκάεφ. Ο Μολδαβός πρωταθλητής αποχώρησε λόγω τραυματισμού και έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να ανέβει στην κορυφή.