Ριζικές αλλαγές στο νέο κυβερνητικό σχήμα της τουρκικής κυβέρνησης φέρνει
ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσιέυματα του τουρκικού τύπου με την πλειοδοσία ονομάτων να δίνει και να παίρνει τις τελευταίες ώρες. Μάλιστα αναλυτές εκτιμούν ότι έρχονται ηχηρές αποχωρήσεις από υψηλά πόστα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet δεν θα ανανεωθεί η θητεία: του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ένα από τα ονόματα που παίζουν για την αντικαταστασή του να είναι αυτό του μέχρι πρότινος εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Αποχωρούν από το Εσωτερικών, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού και από το Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις για την αντικατάσταση του Ακάρ με τον νυν αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τη θέση του οποίου θα αναλάβει ο υπαρχηγός του μέχρι τις 30 Αυγούστου. «Ο διορισμός αυτός θα σημάνει σοβαρή αλλαγή στρατηγικής στην άμυνα» σημειώνει η Cumhuriyet.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το όνομα του ακροδεξιού εθνικιστή υποψηφίου, που αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο και υποστήριξε τον Ερντογάν στον δεύτερο, του Σινάν Ογκάν, ακούγεται για κάποιο εκ των υπουργείων Καταστροφών ή Αθλητισμού. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν φέρεται διατεθειμένος να του δώσει το υπουργείο Μετανάστευσης, που ο Ογκάν επιθυμούσε. H σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την ορκωμοσία Ερντογάν, αύριο Σάββατο στις 14:00 στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.