Σε νέα χέρια πέρασε το πολυτελές οίκημα του αείμνηστου Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα με το ποσό της κατακύρωσης να κλείνει στα 2,761 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά περίπου 710.000 ευρώ σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, η οποία είχε οριστεί στα 2.055.000.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα capital.gr, οι  ενδιαφερόμενοι αγοραστές διεκδίκησαν την εξοχική σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ο οποίος ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24/6/2022 παρά την προσπάθεια της κόρης του εκλιπόντος επιχειρηματία, Μαρίας να αναστείλει τη σχετική διαδικασία μέσω ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ενώπιον της δικαιοσύνης τα οποία όμως απορρίφθηκαν.

Το τελευταίο διάστημα, περιουσιακά στοιχεία του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας πορείας του είχε χτίσει ένα αξιοζήλευτο χαρτοφυλάκιο επιχειρήσεων και ακινήτων έχουν βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα», με πιο πρόσφατο τον πλειστηριασμό της συγκεκριμένης βίλας στην Ύδρα, ένα νησί το οποίο ο γνωστός επιχειρηματίας επισκεπτόταν συχνά.

Ο πλειστηριασμός, τον οποίο επίσπευσε η Eurobank, στρεφόταν εναντίον της εταιρείας Διευρωπαϊκή  Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων, η οποία συστάθηκε το 1980 και στην οποία ανήκε η εν λόγω κατοικία. Πρόκειται για σπίτι που βρίσκεται σε ύψωμα με θέα το λιμάνι της Ύδρας.