Στην τέταρτη φάση περνά το έργο αντικατάστασης σιδηροτροχιών και εγκατάστασης δικτύου 5G στο Μετρό της Αθήνας, με τις παρεμβάσεις να συνεχίζονται από τη Δευτέρα (23/2) στο τμήμα «Συγγρού Φιξ - Σύνταγμα».
Κατά τις νυχτερινές ώρες θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που επηρεάζουν τη λειτουργία της Γραμμής 2.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (22/2) τα δρομολόγια στη Γραμμή 2 θα πραγματοποιηθούν κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να εφαρμοστεί νυχτερινή διακοπή.
Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, από τη Δευτέρα 23/02 οι σταθμοί:
- Σύνταγμα (Γραμμή 2)
- Ακρόπολη
- Συγγρού Φιξ
θα κλείνουν από Κυριακή έως Πέμπτη στις 21:40, δηλαδή 2,5 ώρες νωρίτερα από την προβλεπόμενη λήξη της κυκλοφορίας.
Διευκρινίζεται ότι ο σταθμός Σύνταγμα θα παραμένει ανοιχτός για τη Γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο».
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κίνηση των συρμών στη Γραμμή 2 θα πραγματοποιείται στα εξής τμήματα:
- Ανθούπολη - Πανεπιστήμιο
- Νέος Κόσμος - Ελληνικό
Μετρό: Τα τελευταία δρομολόγια πριν το κλείσιμο
Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρούν ως εξής:
Από Ανθούπολη προς Ελληνικό:
- 21:25 από Ανθούπολη
- 21:37 από Πανεπιστήμιο
- 21:40 από Σύνταγμα
- 21:41 από Ακρόπολη
- 21:43 από Συγγρού Φιξ
Από Ελληνικό προς Ανθούπολη:
- 21:25 από Ελληνικό
- 21:33 από Αγ. Δημήτριο
- 21:37 από Νέο Κόσμο
- 21:39 από Συγγρού Φιξ
- 21:41 από Ακρόπολη
- 21:43 από Σύνταγμα
Έκτακτη λεωφορειακή γραμμή Χ15
Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο τμήμα Πανεπιστήμιο - Αγ. Ιωάννης, ο ΟΑΣΑ θέτει σε λειτουργία την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ15 «Πανεπιστήμιο - Άγιος Ιωάννης».
Η γραμμή θα λειτουργεί από Κυριακή έως Πέμπτη, από τις 21:40 έως τη λήξη της κυκλοφορίας του Μετρό.
Στάσεις προς Αγ. Ιωάννη:
- «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» (οδός Σίνα)
- «ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ» (νέα προσωρινή, Βασιλίσσης Αμαλίας)
- «ΣΤΑΣΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ» (Βασιλίσσης Αμαλίας)
- «ΣΤΑΣΗ ΦΙΞ» (νέα προσωρινή, Καλλιρρόης)
- «ΣΤΑΣΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» (νέα προσωρινή, Αμβροσίου Φραντζή)
- «ΣΤΑΣΗ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» (οδός Κασομούλη)
Στάσεις προς Πανεπιστήμιο:
- «ΣΤΑΣΗ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
- «ΣΤΑΣΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»
- «ΣΤΑΣΗ ΦΙΞ» (οδός Συγγρού)
- «ΣΤΑΣΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ» (οδός Συγγρού)
- «ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ» (Βασιλίσσης Αμαλίας)
- «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΕΡΜΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ» (μόνο για αποβίβαση, οδός Πανεπιστημίου)
Όπως επισημαίνει η ΣΤΑΣΥ, οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκαλούν προσωρινή αναστάτωση, ωστόσο κρίνονται αναγκαίες για την υλοποίηση των έργων που θα συμβάλουν στη βελτίωση των καθημερινών μετακινήσεων στο δίκτυο του Μετρό.


