Θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια; Ανεπιφύλακτα απαντούμε: όχι, δεν θα μπορούσε. Πρόκειται για μια ελκυστική και ιδιαίτερα ποιοτική υποψηφιότητα, η οποία θέτει νέα πολιτικά και αυτοδιοικητικά δεδομένα στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, στρατηγός ε.α., είναι πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ο κόσμος παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη διεκδίκηση εκ μέρους του –με την επίσημη και ολόθερμη στήριξη της ΝΔ– της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετέβη στη Λέσβο τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και μίλησε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να ανακοινώσει και να στηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού, ο οποίος επί δεκαετίες έχει αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία της πατρίδας. Ναι, πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ελκυστική και ιδιαίτερα ποιοτική υποψηφιότητα, η οποία θέτει νέα πολιτικά και αυτοδιοικητικά δεδομένα στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή του Βορείου Αιγαίου μας που παραμένει στο στόχαστρο της Αγκυρας.

Στεφανής: «Υπερήφανος που θα υπηρετήσω ξανά την πατρίδα»

Ο στρατηγός, ο οποίος σημειωτέον διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού για το Αγιο Ορος και τις ακριτικές περιοχές και γνωρίζει καλά τα θέματα που τις απασχολούν, μίλησε προ διημέρου στο Politischios.gr και απάντησε με άνεση σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν, λέγοντας ότι αισθάνεται υπερηφάνεια που θα υπηρετήσει εκ νέου την πατρίδα. Είπε μάλιστα πως «ο Στεφανής είναι ένας άνθρωπος ο οποίος 45 χρόνια υπηρέτησε την πατρίδα. Από τα 45 χρόνια αυτά, τα 23 υπηρέτησα στα σύνορα, είτε στα σύνορα τα χερσαία, είτε στα σύνορα τα θαλάσσια, από θέσεις οι οποίες ήταν πάρα πολύ σημαντικές και είχαν κυρίαρχη, μοναδική αποστολή την υπεράσπιση των συνόρων… Εχω ορκιστεί να υπερασπίζω μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός μου ενώπιον Θεού και ανθρώπων τις σημαίες μας».

Αποτελεσματική φύλαξη

Οσον αφορά το μεταναστευτικό, θέμα που απασχολεί πολύ τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος κατάγεται από την Αγιάσο της Λέσβου, ξεκαθάρισε τη θέση του: «Φυλάμε σκληρά, σταθερά, αποτελεσματικά τα σύνορα, νούμερο ένα αρχή. Το έχουμε αποδείξει ότι το κάνουμε και ξέρουμε να το κάνουμε. Κάθετο αυτό. Φυλάμε τα σύνορα, όχι μόνο τα ελληνικά, όχι μόνο τα εθνικά, τα ευρωπαϊκά σύνορα. Και δείχνουμε και στους Ευρωπαίους τι κάνουμε, τι υπηρεσία τεράστια τους προσφέρουμε σε σχέση με τα συμφέροντά τους και τους κάνουμε να κατανοήσουν ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα και την Τουρκία, ότι είναι ένα διμερές πρόβλημα, είναι ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με την Τουρκία και τον σεβασμό της διεθνούς νομοθεσίας και των κανόνων και των αρχών της μετανάστευσης. Αρα λοιπόν, φυλάμε τα σύνορά μας». Αλλωστε, ο στρατηγός είχε τοποθετηθεί το φθινόπωρο του 2019 από τον πρωθυπουργό ειδικός συντονιστής για το προσφυγικό και γνωρίζει πολύ καλά και από πρώτο χέρι τις παραμέτρους του προβλήματος.

Θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αιγαίου; Ανεπιφύλακτα απαντούμε: όχι, δεν θα μπορούσε. Ο ίδιος επισκέπτεται τις δομές Υγείας των νησιών και επαγρυπνά. Λίγο πριν από την κεντρική ομιλία του την περασμένη Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί το «Βοστάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου και τον Σύλλογο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας του νησιού. Κινείται ταχέως, είναι προσβάσιμος, ακούει τους πολίτες κι εκείνοι από την πλευρά τους τον ακούν με πολλή προσοχή. Ο στρατηγός αποτελεί την εγγύηση ότι η επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου θα είναι πλέον απρόσκοπτη.

Γαλάζια πανστρατιά

Ολοι οι κορυφαίοι της ΝΔ έχουν σπεύσει να δώσουν απλόχερα τη στήριξή τους στον Αλκιβιάδη Στεφανή. Σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας, Αδωνις Γεωργιάδης, είπε την περασμένη Τρίτη τα κάτωθι: «Σήμερα το απόγευμα θα πάω στη Μυτιλήνη, γιατί θέλω να στηρίξω την υποψηφιότητα του φίλου μου και άξιου στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος θα είναι ένας εξαιρετικός περιφερειάρχης. Θέλω να πάω ο ίδιος να του σφίξω το χέρι που ένας άνθρωπος που κατάφερε να φθάσει τόσο ψηλά στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων και να τιμήσει την Ελλάδα, αποφασίζει να εκθέσει τον εαυτό του στην κρίση των συμπολιτών του».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Λέσβου, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας στο «ΑΡΜΟΝΙΑ 103,2» της Σάμου και στη συνάδελφο Σταματία Ράπτη, είπε πως «τα νησιά μας είναι ακατέργαστα διαμάντια. Εχουν όλες τις προϋποθέσεις εκείνες για να εξελιχθούν σε κορυφαίους προορισμούς. Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι πως έχουν κι άλλους τομείς και φυσικές ομορφιές που μπορούν να προσελκύσουν τους επισκέπτες, που μπορούν να αποφέρουν πόρους και έσοδα στους κατοίκους τους. Είμαστε ευλογημένος και παρθένος τόπος». Ολα λοιπόν δείχνουν πολύ καλά για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδη Στεφανή.