Στην τελετή έναρξης της δεύτερης «Πορείας της Γαλιλαίας» στο που έγινε στο δημαρχείο του Γέρακα παρέστη την Κυριακή (18/6) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής

Την τελετή έναρξης κήρυξαν ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και ο δήμαρχος Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας, Αθανάσιος Ζούτσος. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, υποψήφιοι βουλευτές και άλλοι τοπικοί παράγοντες. 

Ακολούθησε σύντομη πεζοπορία προς το 1ο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Γέρακα με σύνθημα: «Οκτώ δήμοι - Μια αγκαλιά ανακούφισης ασθενών με καρκίνο», απονέμοντας συμβολικό φόρο τιμής στη δύσκολη πορεία των ασθενών και των οικογενειών τους, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Η «Πορεία της Γαλιλαίας» πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά και αποτελεί ετήσιο διαδημοτικό θεσμό συμπαράστασης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ασθενείς με καρκίνο. Η πρωτοποριακή για τη χώρα μας δράση διεξάγεται από τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία», με τη συνεργασία των οκτώ δήμων των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.