«Η ολοκλήρωση της Πατρών-Πύργου αντανακλά το πώς πρέπει να λειτουργεί το κράτος: με σχέδιο, συνέπεια και θεσμική συνέχεια. Ένα εμβληματικό έργο, κρίσιμης σημασίας για την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, που από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίστηκε ως απόλυτη προτεραιότητά μας, υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς και σαφές χρονοδιάγραμμα, ύστερα από χρόνια καθυστερήσεων και αβεβαιότητας», δήλωσε η τ. υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, στο πλαίσιο της επιθεώρησης των έργων, κατά μήκος του οδικού άξονα, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστο Δήμα και τον υφυπουργό, Νίκο Ταχιάο.

Επίσης, η κα Αλεξοπούλου επεσήμανε:
«Η διαρκής παρουσία της νυν, όπως και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρακολουθώντας στενά την πρόοδό του, καταδεικνύει ότι η ολοκλήρωσή του είναι αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας και σταθερής πολιτικής βούλησης. Η αποδοχή, δε, του συνόλου των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας, όπως, μεταξύ άλλων, τα συμπληρωματικά έργα στη Βιομηχανική Περιοχή και στον Άραξο, αλλά και οι ασφαλτοστρώσεις των βοηθητικών οδών, αποδεικνύει τη συνεχή συνεργασία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την κοινωνία.
Το 75% του αυτοκινητόδρομου έχει ήδη κατασκευαστεί. Τον Ιούλιο του 2025 παραδίδεται το τμήμα των 65 χιλιομέτρων από τον Αλισσό έως τον Πύργο, ενώ μέχρι τον Νοέμβριο του ίδιου έτους θα παραδοθούν και τα υπόλοιπα 10 χιλιόμετρα έως το Μιντιλόγλι. Με την ολοκλήρωσή του, ο νέος δρόμος μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και απολύτως ασφαλή οδικό άξονα, που αλλάζει το τοπίο των μετακινήσεων στη Δυτική Ελλάδα.
Επιπροσθέτως, ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλληλένδετων με τη συντήρηση –και όχι μόνο- του έργου.
Παράλληλα, εισάγει ένα νέο μοντέλο δίκαιης χρήσης των υποδομών, καθώς θα λειτουργήσει με αναλογική – χιλιομετρική χρέωση, όπως συμβαίνει σε λίγους - ακόμη - οδικούς άξονες στη χώρα. Για τις μετακινήσεις εντός Αχαΐας, μάλιστα, το κόστος θα ανέρχεται σε λιγότερο από 0,60 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει και την κοινωνική διάσταση του έργου».