Πρόταση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει ως επικεφαλής της την Ομάδα της Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας φέρεται να επικοινώνησε σήμερα, Τετάρτη, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Τάινι Κοξ, τον οποίο φαίνεται πως ευχαρίστησε και δεν απάντησε.

Να σημειωθεί ότι ο Κοξ είναι Ολλανδός πολιτικός και πρώην πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος Ολλανδίας, ενώ για πολλά χρόνια ο ίδιος ήταν επικεφαλής της Ομάδας Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μάλιστα, ο Κοξ φαίνεται πως δεν θέλει να χάσει χρόνο και ο διάδοχός του να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του, καθώς πρότεινε στον κ. Τσίπρα να ξεκινήσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της Ομάδας από την επόμενη εβδομάδα κιόλας. 

Βέβαια, αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, αναρωτιέται κανείς αν ο κ. Κοξ έχει παρακολουθήσει την πορεία του κ. Τσίπρα, όταν ήταν εδώ πρωθυπουργός και ύστερα πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Γνωρίζει πως ως πρωθυπουργός έθεσε μία χώρα σε καθεστώς capital controls, ότι έφερε ένα τρίτο και σκληρό μνημόνιο, ότι ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν το κόμμα της Κουμουνδούρου υπέστη τρεις εκλογικές ήττες, με τις δύο να είναι απανωτές και να καταβαραθρώνονται τα ποσοστά του; Μήπως να πάρει τον χρόνο του, να το σκεφτεί λίγο καλύτερα και να βρει άλλον διάδοχο να εμπιστευτεί την ανάληψη της Ομάδας της Αριστεράς; 

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετέχουν αντιπροσωπείες βουλευτών απ' όλα τα Κοινοβούλια της Ευρώπης.