Η δημοσιότητα που αφορά την υπόθεση των καταγγελιών έχει πάρει πλέον διαστάσεις. Ο ίδιος δήλωσε την 21η Μαρτίου 2023 στην Ολομέλεια του ΕΚ ότι «η πληροφόρηση από τρίτα μέρη, όπως δημοσιογράφοι, ΜΚΟ και καταγγέλλοντες, θα πρέπει να προστατεύεται». Να υποθέσουμε ότι επιμένει στην άποψή του

 Τα όσα μαθεύτηκαν τη Δευτέρα το βράδυ σχετικά με τις κατηγορίες για κακοποίηση κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη. Μάλιστα, η καταγγελία έγινε από Ελληνίδα, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για την υπόθεση το ΠΑΣΟΚ φωνάζει ότι το όνομα της καταγγέλλουσας γνωστοποιήθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αλλά δεν σεβάστηκαν την ποινική προδικασία.

Οι κατηγορίες εναντίον του ευρωβουλευτή είναι βαριές, εξ ου και το αίτημα από τις βελγικές Αρχές για την άρση της ασυλίας του. Φυσικά, ισχύει για εκείνον, όπως για όλους όσοι κατηγορούνται, το τεκμήριο της αθωότητος και μένει πλέον να δούμε τι θα πει η βελγική Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος πάντως με δήλωσή του αναφέρεται σε «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια». Ενα νέο σίριαλ, το οποίο υπονομεύει για τα καλά την προοπτική σχηματισμού «προοδευτικής συγκυβέρνησης» ή «κυβέρνησης ηττημένων», μόλις ξεκίνησε…

 

Με όχημα τους ρόλους

Εξι ευρωβουλευτές εξέλεξε το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ, που έλαβε τότε στην κάλπη ποσοστό 23,75%. Πέμπτος εξελέγη ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης. Πολλοί τον γνώριζαν και από αυτούς που επέλεξαν τους αριστεριστές στην κάλπη αρκετοί τον προτίμησαν, εξ ου και το ότι έλαβε 162.974 ψήφους.

Η τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο ήταν κατά κάποιους αναλυτές από εκείνες που πολλοί χαρακτηρίζουν «απολιτικές», που στόχο έχουν να ελκύσουν ψηφοφόρους που τυγχάνει να συμπαθούν ή και να θαυμάζουν κάποιο πρόσωπο. Διότι ο Ελληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν ήταν γνωστός στους πολλούς για τις ιδεολογικοπολιτικές απόψεις του πριν από την ανακοίνωση του ονόματός του για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τους ρόλους του σε δημοφιλή σίριαλ όπως το «Είσαι το ταίρι μου», «Ενας μήνας και κάτι», «Εραστής δυτικών προαστίων», «Ονειρο ήταν» και «Κινούμενη άμμος».

Επίσης, από τους ρόλους του στη βρετανική σειρά «The Durrells», αλλά και σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε. Αλλωστε, είναι μέχρι σήμερα θιασάρχης και ο ίδιος. Συμμετείχε και σε διεθνείς παραγωγές, όπως στην ταινία «My life in Ruins» («Ερωτας α λα ελληνικά»), όπου συνεργάστηκε με γνωστούς διεθνώς ηθοποιούς, όπως ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους και η Νία Βαρντάλος (παραγωγός εδώ ο Τομ Χανκς).

Εχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο και με πολύ γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς. Για να συνοψίσουμε τα περί την καριέρα του, πρόκειται για ηθοποιό και σκηνοθέτη με πολλά ένσημα και μεγάλη αναγνωρισιμότητα, εξ ου και η επιλογή του από την Κουμουνδούρου. Αλλά η όλη υπόθεση πήρε μια αναπάντεχη τροπή και δη προεκλογικά, κάτι που πονοκεφαλιάζει πλέον την ηγεσία των αριστεριστών.

 

Συνεπής ευρωβουλευτής

Όπως μας λένε πηγές του ΕΚ, ο Αλέξης Γεωργούλης προσπαθούσε να εμφανιστεί συνεπής έναντι των υποχρεώσεών του. Είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, αλλά και της Επιτροπής Αναφορών, ενώ συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚ. Οι συνεισφορές του σε συζητήσεις στην Ολομέλεια είναι αρκετές.

Στις 21 Μαρτίου 2023 ζήτησε από το βήμα του σώματος την πλήρη διαφάνεια και τη λογοδοσία στον πυρήνα της Ευρώπης, «ώστε να μη διαβρώνεται από κανέναν εσωτερικό ή εξωτερικό παράγοντα ή συμφέρον, για να έχουμε ακλόνητη την εμπιστοσύνη των πολιτών μας».

Μας τράβηξε την προσοχή η τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της 21ης Δεκεμβρίου 2021, στη συζήτηση που αφορούσε την κατάσταση των καλλιτεχνών και την πολιτιστική ανάκαμψη στην Ε.Ε. Εκεί, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης δήλωσε εν όψει υιοθέτησης σχετικού ψηφίσματος ότι αυτό «είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί θέτουμε ξεκάθαρα το αίτημα για τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση κάθε είδους παρενόχλησης, βίας ή οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης στους κόλπους του πολιτισμού».

Η δημοσιότητα που αφορά την υπόθεση των καταγγελιών κατά του γνωστού ηθοποιού, που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχει πάρει πλέον διαστάσεις. Ο ίδιος δήλωσε την 21η Μαρτίου 2023 στην Ολομέλεια του ΕΚ ότι «η πληροφόρηση από τρίτα μέρη, όπως δημοσιογράφοι, ΜΚΟ και καταγγέλλοντες, θα πρέπει να προστατεύεται».

Να υποθέσουμε ότι επιμένει στην πρόσφατα εκφρασθείσα άποψή του τώρα που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα. Επισημαίνουμε επίσης ότι στην ίδια τοποθέτησή του ζήτησε «πλήρη διαφάνεια» και «λογοδοσία στον πυρήνα της Ευρώπης», ώστε «να έχουμε ακλόνητη την εμπιστοσύνη των πολιτών μας».