Αλεξικέραυνα στον δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

34

Στην εγκατάσταση νέων αλεξικέραυνων σε επιλεγμένα σχολικά κτίρια καθώς και στο κολυμβητήριο του «Πλάτωνα» προχώρησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της αντικεραυνικής προστασίας με τη μελέτη και το κόστος να έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η δημοτική αρχή.

Πιο συγκεκριμένα αλεξικέραυνα τοποθετήθηκαν στα σχολεία της Νεάπολης όπως το 5ο Λύκειο, το 9ο Γυμνάσιο, το 19ο, το 20ο-25ο και το 26ο Δημοτικά σχολεία.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σε σχετική δήλωση σημειώνει:

«Η ασφάλεια των κατοίκων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Την τελευταία δεκαετία έχει καταγραφεί αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων και οι προβλέψεις των επιστημόνων για το μέλλον δεν είναι καθόλου αισιόδοξες. Ως προς αυτή την κατεύθυνση η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να υπολογίζει τις επιπτώσεις που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας με στόχο τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και των υποδομών», ενώ εξήγησε πως η επιλογή για την τοποθέτηση των αλεξικέραυνων έγινε βάσει του υψόμετρου και της μορφολογίας του εδάφους της περιοχής.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr