Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τελικά οι τρεις «σερίφηδες» τουΈβρου που είχαν αρπάξει και είχαν κρατήσει δια τις βίας 13 μετανάστες σε τρέιλερ αυτοκινήτου. 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης έλαβε την οριστική απόφαση για την προφυλάκιση, μετά τη διχογνομία μεταξύ της εισαγγελέως και της ανακρίτριας, οι οποίες δεν συμφώνησαν και κατέληξαν στη μέση λύση του κατ' οίκον περιορισμού.

Έτσι, ο 45χρονος Αλβανός υπήκοος, που είχε συλλάβει τα «τεμάχια», όπως αποκαλούσε τους μετανάστες, και οι δύο Έλληνες συνεργοί του θα οδηγηθούν στη φυλακή. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σοβαρά αδικήματα. Ο 45χρονος που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο που προκάλεσε οργή κατηγορείται και για οπλοφορία, οπλοχρησία και για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Οι άλλες κατηγορίες είναι διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.