«Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ζει χωρίς να λέει ψέματα» Αλμπέρ Καμί

Με τόσα χιλιόμετρα τοξικότητας που έχει γράψει ο Αλ. Τσίπρας με το «όχημα» του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε προ πολλού να είχε «αποσυρθεί».

Από το 2008 που πήρε το τιμόνι του κόμματος στα χέρια του έχει μεγαλουργήσει στον... τομέα της τοξικότητας και του λαϊκισμού (βεβαίως, βεβαίως).

Πολλοί λένε ότι ο «μαθουσάλας» αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα μοναδικό ταλέντο να κάνει το μαύρο άσπρο: άλλα να λέει, άλλα να εννοεί κι άλλα να κάνει στο τέλος.

Κάποιοι πάλι που δεν τον συμπαθούν ιδιαίτερα υποστηρίζουν ότι ξεχώρισε για το ταλέντο του στη διχαστική πολιτική και ρητορική που συνοδεύουν όλες του τις «κούρσες» με το όχημα της Κουμουνδούρου.

Ποιος πολίτης που ζει σ’ αυτή τη χώρα μπορεί να ξεχάσει εκείνο το αξέχαστο και οδυνηρό καλοκαίρι του 2015, που μαζί με τον Βαρουφάκη βάλθηκαν να ζαλίσουν τη χώρα με τις γνωστές κυβιστήσεις που έκαναν στην αρχή με το δημοψήφισμα και στη συνέχεια με το χειρότερο Μνημόνιο (ever) που έφερε η «πρώτη φορά Αριστερά».

Ποιος πολίτης μπορεί να ξεχάσει τις ανέξοδες υποσχέσεις του για «σεισάχθεια» και σκίσιμο Μνημονίων;

Ποιος πολίτης μπορεί να διαγράψει από τη μνήμη του τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του κ. Τσίπρα για «καλύτερους μισθούς» και «αύξηση συντάξεων»;

Ποιος πολίτης μπορεί να ξεχάσει τη λαιμητόμο της προσωπικής διαφοράς του Κατρούγκαλου, την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, το Υπερταμείο, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κι άλλα τέτοια αριστερά και πάνω απ’ όλα «φιλολαϊκά μέτρα»;

Κι έρχεται σήμερα ο Τσίπρας, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, και υπόσχεται ξανά, σαν χαλασμένο γραμμόφωνο, τα ίδια.

Απουσία ενσυναίσθησης ή μήπως έχει πετάξει λευκή πετσέτα μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα;

Κυριακή κοντή γιορτή.