Από γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, όπου βρισκόταν η Αλεξάνδρα Σδούκου, τώρα φαίνεται πως παίρνει προαγωγή, συμμετέχοντας στο νέο κυβερνητικό σχήμα της Νέας Δημοκρατίας και αναλαμβάνει για πρώτη φορά τη θέση της υφυπουργού στο ίδιο Υπουργείο. Να σημειωθεί πως ως υπουργός ανακοινώθηκε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ ο έτερος υφυπουργός θα είναι ο Νίκος Ταγαράς, ο οποίος εκλέχθηκε με τη ΝΔ στο Νομό Κορινθίας. Σχετικά με την κα Σδούκου, από τον Ιούλιο του 2019 ήταν στο ΥΠΕΝ. 

Έχει διατελέσει σύμβουλος όλων των υπουργών Ενέργειας από το 2007 έως και το 2015, ενώ από το 2012 έως και το 2015 διατέλεσε διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Από το 2017 έως και το 2019 παρείχε τις υπηρεσίες της ως ειδική σύμβουλος για θέματα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Επομένως πρόκειται για ένα πρόσωπο που ο πρωθυπουργός έχει εργαστεί μαζί του.

Ακόμα, είχε ξεκινήσει να εργάζεται ως νομική σύμβουλος στη Δημόσια Διοίκηση από το 2004, αλλά έχει βρεθεί και σε κρίσιμες διοικητικές θέσεις στα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μεταπτυχιακών τίτλων ειδίκευσης στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και στις Διεθνείς και Οικονομικές Σπουδές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τέλος, είναι μητέρα τριών παιδιών.