Ο πρόεδρος τηςΑιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι φαίνεται ολοένα και ποιο ανήσυχος για την κατάσταση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Σε εκφώνηση λόγου του σήμερα στην ετήσια βιομηχανική έκθεση του Καΐρου, τόνισε ότι όλοι πρέπει να σεβαστούν την κυριαρχία της Αιγύπτου και τη θέση της στην περιοχή. Είπε μάλιστα ότι σε περίπτωση επέκτασης της σύγκρουσης στη Γάζα, η ευρύτερη περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε «ωρολογιακή βόμβα» και συνέχισε λέγοντας: «Ανεξάρτητα από πού προέρχονται (σ.σ. οι επιθέσεις) η περιοχή θα μετατραπεί σε ενεργή ωρολογιακή βόμβα που θα επηρεάσει όλους μας».

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος είπε πως πως η χώρα του θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς και πως δεν θέλει η σύγκρουση να επεκταθεί περιφερειακά.
Σημειώνεται ότι χθες, ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε πως τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία έπεσαν στις αιγυπτιακές πόλεις Τάμπα και Νουβέιμπα κοντά στα ισραηλινά σύνορα, τραυματίζοντας έξι άτομα, προέρχονταν από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα, ωστόσο ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτές. Οι Αιγύπτιοι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ο στρατός είναι ικανός να προστατεύσει τη χώρα.