Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Άκτωρ, μετά την εξαγορά της από την Intrakat, είναι ήδη γεγονός, με τον κ. Αλέξανδρο Εξάρχου να αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Έτσι ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας Άκτωρ Α.Τ.Ε. από την Intrakat έναντι συνολικού τιμήματος 110.813.000 ευρώ, το οποίο και εξοφλήθηκε πλήρως. Επιπλέον ποσό 114.000.000 ευρώ, το οποίο αφορά υφιστάμενες κατά τον χρόνο ολοκλήρωσης δανειακές υποχρεώσεις της Άκτωρ προς εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θα αποπληρωθεί σταδιακά από την Άκτωρ με την εγγύηση της Intrakat εντός 24 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Στο μεταξύ, συγκροτήθηκε σε σώμα και το νέο διοικητικό συμβούλιο της Άκτωρ με την εξής σύνθεση: πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Εξάρχου, αντιπρόεδρος Λουκάς Καραλής και μέλη τους Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο, Παναγιώτη Αντιβαλίδη, Αντιγόνη Γιόκαρη, Αντώνη Διαματάρη και Λουκά Παπάζογλου. Ο νέος επιχειρηματικός όμιλος στις κατασκευές φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει και να επεκτείνει το αποτύπωμά του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διευρύνοντας και ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων του και επενδύοντας στην εξωστρέφεια, τη βιωσιμότητα και τη δημιουργία υποδομών που θα είναι ανθεκτικές στο μέλλον και την κλιματική αλλαγή.

Θα διαθέτει συνολικό ανεκτέλεστο της τάξεως των 5 δισ. ευρώ (εκτίμηση για τις 31/12/23) και θα προσφέρει σημαντικές συνέργειες στον τομέα των κατασκευών, των ΣΔΙΤ, των παραχωρήσεων και της ενέργειας, με χαρτοφυλάκιο 370 έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, συνδυαστικό κύκλο εργασιών της τάξεως του 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και πάνω από 3.000 εργαζομένους. Πρόκειται για πολύ κομβικό παίκτη στις κατασκευές.