Με ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος αναφέρεται στα οφέλη της ανανέωσης της παραχώρησης της Αττικής Οδού για τα επόμενα 25 χρόνια.

Ο υπουργός επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τη μείωση των διοδίων από 2,8 σε 2,5 που ισχύει από σήμερα Κυριακή (06/10), καθώς και στα έσοδα που προέκυψαν για τα δημόσια ταμεία. Τέλος, τονίζει ότι η συγκεκριμένη ήταν η 11η αποκρατικοποίηση που πραγματοποίησε τους τελευταίους 15 μήνες η κυβέρνηση, με στόχο μια πιο ανοιχτή και ανταγωνιστική οικονομία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου

«Από σήμερα 6 Οκτωβρίου μια νέα αποκρατικοποίηση -η ανανέωση της παραχώρησης της Αττικής Οδού για τα επόμενα 25 χρόνια- φέρνει τα εξής αποτελέσματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας:
Μείωση των διοδίων από 2,8 σε 2,5 ευρώ

  • Μόνιμη απαλλαγή διοδίων για ΙΧ που μεταφέρουν άτομα με αναπηρία και για βανάκια ΑμεΑ, ιδρυμάτων και μη.
  • Έσοδα 3,27 δισ. ευρώ για τα δημόσια ταμεία (το υψηλότερο τίμημα που έχει εισπράξει έως σήμερα το ελληνικό κράτος).
  • Μείωση του δημοσίου χρέους κατά 1,5 μονάδα.
  • Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου και των υποδομών της ΑΟ με πρόσθετες επενδύσεις 380 εκ. Ευρώ για πιο ασφαλείς διελεύσεις.
  • Ετήσια έσοδα 7,5% για το κράτος επί του συνολικού ετήσιου τζίρου της ΑΟ.

Αυτή είναι η 11η αποκρατικοποίηση που ολοκληρώνεται από την κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΧΣ, μέσα σε 15 μήνες από τον Ιούνιο του 2023, με στόχο πάντα καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες και μια οικονομία πιο ανοιχτή και πιο ανταγωνιστική».