Ο Βόλος πέρασε πολύ δύσκολα στη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας. Οι καταστροφές ήταν μεγάλης κλίμακας. Όπως ήταν φυσικό, ο Αχιλλέας Μπέος βγήκε μπροστά. Το συνηθίζει άλλωστε. «Εγώ έχω πολλά κιλά. Πολλά κιλά καρδιάς. Ψυχής», λέει άλλωστε για τον εαυτό του. 

Τα έβαλε προ ημερών με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για θέματα που αφορούν στην ύδρευση της πόλης και προέκυψαν με την κακοκαιρία, λέγοντας πως τρελαίνεται «όταν ακούγονται αηδίες από ανθρώπους που έχουν θέση ευθύνης». Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκφράζεται γενικώς. «Καταλαβαίνω την πολιτική επίθεση. Θέλω να μου επιτεθεί πολιτικά, όποιος θέλει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και προσωπικά και σεξιστικά σχόλια να κάνει. Μια χαρά είμαι», απάντησε η υπουργός. 

Η κόντρα του Αχιλλέα Μπέου με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει στα χρονικά και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ναι, η Αριστερά δεν τον συμπαθεί και μέχρι σήμερα του επιτίθεται με δριμύτητα και σε κάθε ευκαιρία. 

Το πλήρωσε ακριβά... 

Πόση επίκριση μπορεί να δεχθεί τελικά ένα δημόσιο πρόσωπο, ένας πολιτικός, ένας αυτοδιοικητικός και ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου; Όση μπορεί να δεχθεί, ο Αχιλλέας Μπέος την έχει δεχθεί και με το παραπάνω. Είναι εξαιρετικά απρόβλεπτος και οξύς στην έκφραση και στη συμπεριφορά γενικότερα και το σύστημα τον φοβάται, αλλά συνάμα έχει μάθει να τον σέβεται και να τον υπολογίζει. Σίγουρα δεν φοβάται να συγκρουστεί με το σύμπαν όλο και το έχει κάνει. Μπορεί να συγκρουστεί ακόμα και με τη σκιά του... 

Μάλιστα, φυλακίστηκε για κάτι λιγότερο από ένα χρόνο, πληρώνοντας ακριβά τα μέτωπα που έχει ανοίξει. Δεν πτοήθηκε. Έχει συνεργαστεί και έχει συγκρουστεί με όλους τους μεγάλους του ποδοσφαίρου και μπορείτε κάλλιστα να θεωρήσετε ότι τον υπολογίζουν, άσχετα αν πολλές φορές προσπαθούν να το κρύψουν. Η επιστροφή του στην προεδρία του Βόλου το 2020 έδωσε πολύ μεγάλη ώθηση στην ομάδα της πόλης, καθιστώντας την πολύ ανταγωνιστική. 

Ο δήμαρχος του Βόλου έχει αναμφισβήτητα ποδοσφαιρικό αισθητήριο. Γνωρίζει καλά τα μυστικά του δημοφιλούς αθλήματος και της πιάτσας του, συνεννοείται καλά με τους διάφορους μάνατζερ και έχει φέρει σπουδαίους ποδοσφαιριστές στο σωματείο. Επίσης, ειδικά σε θέματα μεταγραφών, κοιτάζει τους μεγάλους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στα μάτια. 

Η αποδοχή στο πρόσωπό του από την τοπική κοινωνία είναι δεδομένη. Το 57,53% υπέρ του από τον πρώτο γύρο των εκλογών τον Μάιο του 2019 είναι ενδεικτικό. Είναι επίσης πεποίθηση πολλών ότι η επανεκλογή του στις επικείμενες εκλογές για τους ΟΤΑ από τον πρώτο γύρο πάλι είναι πιθανότατη. 

Πολλοί στον Βόλο θεωρούν ότι η κριτική που του ασκείται κυρίως από κύκλους εκτός της πόλης του Βόλου, όπου η δημοφιλία του είναι αναμφισβήτητη, είναι άδικη. Τα όσα λέγονται εναντίον του έχουν βέβαια να κάνουν και με τον –κατά κάποιους «ντόμπρο»– τρόπο που εκείνος εκφράζεται. 

Όπως και να έχει, αυτό κρίνεται και από τους δημότες του Βόλου, οι οποίοι κοιτούν την ουσία και φέρονται να θεωρούν πως έχουν έναν ασυμβίβαστο και καλό δήμαρχο. Θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να τον κρίνουν εκ νέου στις 8 Οκτωβρίου. Στη Δημοκρατία, το λόγο έχει ο κυρίαρχος λαός. 

Αρνητικά και θετικά 

Ο Αχιλλέας Μπέος ξεπερνά κατά καιρούς τις κόκκινες γραμμές. Η ονομαστική επίθεση σε δικαστή που εξέδωσε απόφαση εναντίον του δεν συγκαταλέγεται στα θετικά του. Το ίδιο ισχύει και για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει οποιονδήποτε του ασκήσει κριτική. 

Όμως υπάρχουν πολλά θετικά στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα θέματα της πόλης. Δεν δίστασε αυτές τις μέρες να βγει στο δρόμο και να βοηθήσει τα συνεργεία του δήμου που εργάζονταν εντατικά, ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα στην πόλη. Τα πλάνα του με τη μάνικα στα χέρια τα είδαν όλοι. Πόσοι, αλήθεια, το κάνουν αυτό; 

Τέλος, για τα όσα συνέβησαν στον Βόλο στη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, ο δήμαρχος του Βόλου είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα που να συγκρατούσαν αυτό το πράγμα που συνέβη».