Στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν κατάλαβαν ότι τα fake news και η τοξικότητα τους οδήγησαν σε συντριβή στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ενώ για τον ίδιο λόγο στις δημοσκοπήσεις εμφανίζονται ακόμα και με μονοψήφιο ποσοστό. Αυτήν τη φορά ο Χρήστος Σπίρτζης στην ΕΡΤ αναπαρήγαγε ως βεβαιότητα μία είδηση που διέψευσε άμεσα η ΕΛ.ΑΣ..

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» με τους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου και κλήθηκε να απαντήσει για το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια καθώς και τις αντιδράσεις της εκκλησίας. Ο πρώην βουλευτής, ο οποίος είναι υπέρμαχος μιας συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την άποψη ότι η γνώμη της εκκλησίας είναι σεβαστή και πρέπει να την ακούμε, ωστόσο σε εκείνο το σημείο εντόπισε μια αλαζονεία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η κυβέρνηση, επειδή ακριβώς υπάρχει διαφωνία με την εκκλησία σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο, απέσυρε την αστυνομική φύλαξη από το την Αρχιεπισκοπή. Προφανώς ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι η κυβέρνηση εκδικείται(!) σαν μικρό παιδί την εκκλησία με ολοκληρωτική απόσυρση της αστυνομικής της φύλαξης. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό όμως που δεν επιτρέπεται είναι να υπάρχουν κινήσεις που να δείχνουν περαιτέρω την αλαζονεία της κυβέρνησης. Και που δείχνουν τη μη ανοχή της στη διαφορετική άποψη. Μαθαίνω λοιπόν ότι χθες αποσύρθηκε η φύλαξη από την ελληνική αστυνομία στο γραφείο και το σπίτι του Αρχιεπισκόπου». Μάλιστα όταν οι δημοσιογράφοι αναρωτήθηκαν με έκπληξη αν αποσύρθηκε ολοκληρωτικά η φύλαξη, εκείνος απάντησε με βεβαιότητα ότι αποσύρθηκε ολοκληρωτικά, καλώντας μάλιστα να το ψάξουν.

Φυσικά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Την ίδια ακριβώς ημέρα που βγήκε αυτή η «είδηση», η Ελληνική Αστυνομία διέψευσε επίσημα με ανακοίνωση της την αφαίρεση αστυνομικής φύλαξης από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Φυσικά αυτό το fake news που μεταδόθηκε από συγκεκριμένη πηγή είχε ως στόχο να ρίξει λάδι στη φωτιά για μια δήθεν σύγκρουση κυβέρνησης - εκκλησίας, ένα ψέμα που εύκολα υιοθέτησε ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θα έπρεπε να βεβαιωθεί για την εγκυρότητά προτού το αναπαράγει δημόσια. Ενδεικτικό είναι ότι δεν έγινε καμία επίσημη ή ανεπίσημη διαρροή από την εκκλησία για το ζήτημα φύλαξης της Αρχιεπισκοπής.

Ακολουθεί το απόσπασμα που δημοσίευσε η Ομάδα Αλήθειας: