Τέλος καλό όλα καλά για την πτήση της Ryanair η οποία έκανε το δρομολόγιο Κατοβίτσε της Πολωνίας – Αθήνα. Όπως γράψαμε νωρίτερα https://tomanifesto.gr/prosgeiothike-sto-eleytherios-venizelos-to-aeroplano-meta-tin-eidopoiisi-gia-vomva/ το αεροσκάφος Boeing 737 με 192 επιβαίνοντες δέχτηκε το απόγευμα της Κυριακής 22/01/2023 σήμα για βόμβα.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές και στις 17:40 το αεροπλάνο έκανε ασφαλή προσγείωση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Στη συνέχεια άρχισε η διαδικασία εκκένωσης η οποία διήρκησε αρκετή ώρα χωρίς όμως να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Όλοι οι επιβάτες κατέβηκαν για να ελεγχθούν και μετά πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα για εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αεροσκάφος.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία.

Ανακοίνωση:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στο αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο».