Τη θέληση να παραμείνουν στα μπλόκα και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εκφράζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

Εκατοντάδες αγρότες έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο που γίνεται έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στο πλαίσιο της Agrotica.

Οι αγρότες φθάνουν στην πόλη κυρίως με λεωφορεία και κάποια αγροτικά οχήματα και συγκεντρώνονται στη νότια πύλη της ΔΕΘ.

Μέχρι στιγμής, 20 λεωφορεία έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη από Θεσσαλία, χωρίς να συνυπολογίζονται όσοι έφτασαν με ΙΧ. Οι αγρότες θα επιδιώξουν πανελλαδικό συντονισμό για τα μπλόκα από τη Δευτέρα, στο πρότυπο της Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, παραγωγοί πέταξαν κάστανα και μήλα στον δρόμο.

Την Τρίτη σύσκεψη στη Νίκαια για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων

Οι αγρότες καλούν σε παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια, την ερχόμενη Τρίτη, με ένα και μοναδικό αίτημα, όπως λένε, την επιβίωσή τους.

«Δεν αντέχουμε. Θα μεταναστεύσουμε, είμαστε από τα ορεινά χωριά της Θεσσαλίας. Παράγουμε μήλα και κάστανα» αναφέρει παραγωγός από τη Θεσσαλία την ώρα που δείχνει την καρότσα του αγροτικού του γεμάτη με κατεστραμμένα από ασθένειες μήλα και κάστανα.

«Στέλνουμε σήμερα ένα δυναμικό μήνυμα στην κυβέρνηση. Ψίχουλα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Την Τρίτη έχουμε νέα σύσκεψη όλα τα συντονιστικά για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση των μπλόκων» τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και παραγωγοί από τα Γρεβενά, την Καστοριά, τη Νάουσα.