Η συνάντηση δύο αγροτοσυνδικαλιστών στον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ μετατράπηκε σε έντονο καβγά με σοβαρές αιχμές.
Στην εκπομπή «Newsroom» εμφανίστηκαν ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, και ο Χρήστος Τσιλιάς, γραμματέας Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης.
Ο πρώτος εκπροσωπεί μπλόκα που δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ ο δεύτερος εκπροσωπεί μπλόκα που θα παρευρεθούν.
Όταν ο κ. Τσιλιάς αναφέρθηκε στον διάλογο με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μαρούδας ξέσπασε σε γέλια στο στούντιο. Αιτιολογώντας τη στάση του, δήλωσε ότι τα «30 μπλόκα» που επικαλείται ο κ. Τσιλιάς δεν αντιπροσωπεύουν πραγματικές οργανώσεις, αλλά μεμονωμένους αγρότες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Τσιλιά.
Ρίζος Μαρούδας: «Θέλουν να μας φέρουν σε αντιπαράθεση με άλλους αγρότες. Από την Κυριακή και μετά η κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια. Εμάς μας ενδιαφέρει ουσιαστικός, όχι προσχηματικός διάλογος. Είμαστε 62 μπλόκα με χιλιάδες τρακτέρ και δεν μας επηρεάζουν όσα θα πουν στη συνάντηση. Θα πάμε όταν η κυβέρνηση θελήσει διάλογο. Αυτοί που πηγαίνουν τώρα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους, όχι μπλόκα».
Χρήστος Τσιλιάς: «Δεν θέλω να σχολιάσω τις ηλιθιότητες του Μαρούδα. Αν ο πρωθυπουργός σε καλεί για διάλογο, πρέπει να πας. Στα σόου δεν συμμετέχουμε. Σοβαρέψου, είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρείς τον κόσμο για κομματικά συμφέροντα».
Ο διάλογος συνεχίστηκε με αλληλοκατηγορίες σχετικά με τον αριθμό και την εκπροσώπηση των μπλόκων, με τον κ. Μαρούδα να καταγγέλλει την κυβέρνηση για προσχηματική πρόσκληση και τον κ. Τσιλιά να τον κατηγορεί για κομματική τακτική και παράλογες απαιτήσεις. Παρέμβαση έκανε και ο υφυπουργός κ. Κέλλας, υπενθυμίζοντας ότι στο υπουργικό συμβούλιο συμμετέχουν μόνο οι υπουργοί και όχι οι υφυπουργοί, τονίζοντας ότι ο κ. Μαρούδας θα έπρεπε να γνωρίζει κάτι τόσο βασικό.
Ο κ. Μαρούδας επανέλαβε ότι οι μπλόκα που εκπροσωπεί θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, κλείνοντας δρόμους κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, μέχρι να υπάρξει ουσιαστική επίλυση των αιτημάτων τους.
Ρίζος Μαρούδας: «Η κυβέρνηση να αφήσει τις απειλές και να λύσει τα προβλήματα. Είμαστε 45 ημέρες στους δρόμους και τα αιτήματά μας είναι υπαρκτά. Δεν μπορώ να ακούω για κομματικές γραμμές».

