Αγωνία για δύο ανήλικα παιδιά: Τα έχετε δει;

19
Βρέθηκε σώα η 16χρονη Ειρήνη tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Χωρίς αποτέλεσμα είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανήλικων που έχουν εξαφανιστεί.

Πρόκειται για την 7χρονη Valentine Ablavykaka από το Κονγκό, η οποία φέρεται να θεάθηκε λίγο μετά την εξαφάνισή της, σε μεγάλο εμπορικό κέντρο κοντά στο σπίτι της κι έναν Αφγανό 13 ετών. Και στις δύο περιπτώσεις οι Αρχές ενημερώθηκαν με καθυστέρηση.

Τα ίχνη της 7χρονης, έχουν χαθεί από το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου, όταν έφυγε από το σπίτι της στο Παγκράτι, με σκοπό να αγοράσει κάτι σε μίνι μάρκετ στη γειτονιά της.

Όμως η μικρή δεν επέστρεψε στους δικούς της  –  οι  οποίοι άρχισαν να την αναζητούν παντού, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, την επόμενη ημέρα πήγαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και δήλωσαν την εξαφάνισή της.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Ανηλίκων και στις 25/12 εξέδωσε εντολή για την δημοσιοποίηση σχετικού Amber Alert, ώστε να αναζητηθούν πληροφορίες για την τύχη της.

Χαμόγελο του Παιδιού - εξαφάνιση 7χρονης

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος οι 3 πρώτες ώρες είναι πολύ κρίσιμες για τον εντοπισμό, μετά το πράγμα ξεφεύγει και δεν βγάζεις άκρη».

Αν και πέρασαν μέρες οι άνθρωποι από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναθάρρησαν όταν έμαθαν πως μερικές ώρες μετά την απομάκρυνσή της από το σπίτι της στις 23 του μήνα η μικρούλα εθεάθει σε κοντινό εμπορικό κέντρο.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας, έχουν από τη πρώτη στιγμή έρθει σε επαφή με τους γονείς της  –  σε  μια προσπάθεια να μάθουν ακόμη και τις πλέον ασήμαντες λεπτομέρειες γι` αυτήν –  που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την έρευνά τους. Αυτό που προκαλεί ερωτήματα, είναι γιατί καθυστέρησαν να ενημερώσουν τις Αρχές για την εξαφάνισή της.

Με καθυστέρηση ενημερώθηκαν οι Αρχές και για την εξαφάνιση του 13χρονου Νιαζι Σαμίρ. Ο νεαρός από το Αφγανιστάν εξαφανίστηκε στις 23 του μήνα από  δομή φιλοξενίας στη Νέα Μάκρη, κάτι που δηλώθηκε την επόμενη ημέρα.

εξαφάνιση Αγόρι Νιαζί

Στη περίπτωση του 13χρονου εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να έφυγε από τη δομή αναζητώντας τρόπο να περάσει τα σύνορα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr