Για το τραγικό συμβάν στην Τήνο με τον πνιγμό ενός 3χρονου παιδιού από ρώγες σταφύλι μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Έχει βγει δελτίο Τύπου από την αρμόδια υπηρεσία, τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια για το τι ακριβώς συνέβη σε αυτό το τραγικό συμβάν. Δεν υπάρχουν λόγια όταν χάνεται ένα τρίχρονο παιδί. Με βάση τα γεγονότα προκύπτει ότι το παιδί όταν είχε φθάσει στο Κέντρο Υγείας ήταν ήδη αργά. Το παιδί έφθασε στο Κέντρο Υγείας σε πολύ άσχημη κατάσταση. Επιχειρήθηκε να διασωληνωθεί, ήταν εκεί η παιδίατρος και η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας που είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι το Κέντρο Υγείας της Τήνου έχει 42 άτομα μόνιμο προσωπικό και είναι από τα πιο καλά στελεχωμένα κέντρα υγείας της χώρας. «Δεν προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία και γεγονότα κάτι που να δείχνει ότι αν υπήρχε περισσότερη εμπειρία ή αν υπήρχε κάτι άλλο θα μπορούσε να είχε σωθεί το παιδί και γι’ αυτό είναι τραγωδία», σημείωσε.

Ο πατέρας του παιδιού υποστήριξε ότι θα υπήρχε ελπίδα για το αγγελούδι του αν δεν ήταν υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας του νησιού.