Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 52 τραυματίστηκαν μετά από ρωσική αεροπορική επιδρομή στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο, νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Ο στρατιωτικός διοικητής της πόλης, Tymur Tkachenko, σε ανάρτησή του στο Telegram, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επιδρομή προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης.

Νυχτερινά πλήγματα στην πρωτεύουσα Κίεβο

Επιδρομή με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης και πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε μέσω Telegram ο υπουργός Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο.

«Ο εχθρός επιτέθηκε στην πρωτεύουσα με πυραύλους και drones. Οι συνοικίες Σβιατοσίνσκι και Σολομιάνσκι ήταν αυτές που επλήγησαν περισσότερο. Συνολικά, ως τις 06:30 στο Κίεβο (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», ανέφερε ο κ. Κλιμένκο.

Πύραυλος «έπληξε πολυκατοικία» με αποτέλεσμα να «καταστραφεί εξ ολοκλήρου τμήμα της», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι σωστικά συνεργία κατάφεραν να βγάλουν από τα συντρίμμια δυο επιζώντες.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε ότι το ωστικό κύμα εκρήξεων είχε αποτέλεσμα να κομματιαστούν παράθυρα παιδιατρικής μονάδας νοσοκομείου, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Στην καθημερινή ενημέρωσή του, το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας έκανε λόγο για 1.292 επιδρομές drones με εκρηκτική γόμωση και 50 αεροπορικούς βομβαρδισμούς χθες Τετάρτη.