Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στην εκπομπή πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open και εξέφρασε την αγανάκτησή του για τους αδιανόητους χαρακτηρισμούς του Παύλου Πολάκη ενάντια σε όσους γιατρούς πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία.

Ο Πολάκης σε μια κατάπτυστη ομιλία κατηγόρησε με βαρείς χαρακτηρισμούς όσους γιατρούς του ΕΣΥ συμμετέχουν σε απογευματινά χειρουργεία, αποκαλώντας τους λαθρέμπορους που παίρνουν φακελάκια. Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «με τα απογευματινά χειρουργεία, αυτό το απόγειο του θατσερικού νεοαδωνισμού της ακροδεξιάς πολιτικής στον χώρο της υγείας, στον ένα μήνα εφαρμογής, την …τσακίσατε τη λίστα. Στον Ευαγγελισμό, έγιναν οκτώ απογευματινά χειρουργεία, στο Αττικό έγιναν 14, στη Λάρισα, που υπάρχει μια φωλιά αδωνιστών εκεί που το τρέχουνε, καμιά εικοσαριά. Με λίγα λόγια, σκάρτα 100» είπε και πρόσθεσε: «Κλείνετε το μάτι σε κάποιους λαθρεμπόρους του πρωινού ωραρίου που παίρνουν φακελάκια και τους λέτε να πάνε να κάνουν μαύρα. Νομίζετε ότι θα τα ασπρίσουν. Ο λαθρέμπορος δεν γίνεται νόμιμος έμπορος, πάρτε το χαμπάρι».

Η παραπάνω δήλωση προκάλεσε την έκρηξη του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υπερασπίστηκε τους ιατρούς του ΕΣΥ ενώ αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή του να βρίζει με τέτοιο χυδαίο τρόπο τους γιατρούς και να μην κάνει τίποτα. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το να αποκαλεί, ενώ είναι γιατρός και πρώην υπουργός Υγείας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία ως λαθρέμπορους, εμένα με ξεπερνά. Κανονικά θα έπρεπε η ΟΕΝΓΕ και η ΕΥΝΑΠ που τόσο κόπτονται να βγάζουν ανακοινώσεις να βγάζουν ανακοίνωση γι αυτό». Μάλιστα ο υπουργός συνέχισε με έμφαση: «Δηλαδή ο κύριος Ζαχαρούλης στην Λάρισα που είναι διευθυντής χειρουργικής κλινικής και έδωσε συνέντευξη λέγοντας ότι έκανε 20 απογευματινά χειρουργεία διότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος, είναι λαθρεμπορας; Είναι λαθρέμποροι όσοι κάνουν χειρουργεία στο ΚΑΤ; Καλά αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα βλέπει αυτά;»

Πετυχαίνει ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων


Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέρριψε το αφήγημα Πολάκη ότι τα απογευματινά χειρουργεία έχουν αποτύχει καθώς, όπως είπε, ήδη συμμετέχουν 76 νοσοκομεία και έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να ξεκινήσουν απογευματινά χειρουργεία ακόμη 30 νοσοκομεία. Δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των νοσοκομείων της χώρας. Προηγουμένως το αφήγημα Πολάκη είχε καταρρίψει και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέροντας ότι μέχρι χθες έγιναν πάνω από 300 απογευματινά χειρουργεία ενώ για τις επόμενες 14 ημέρες έχουν ήδη προγραμματιστεί ακόμη 170. Επομένως ο θεσμός έχει μεγάλη ανταπόκριση και ακόμα βρίσκεται στην αρχή, καταφέρνοντας να ελαφρύνει τη λίστα των χειρουργείων από τη μια και να ενισχύσει νόμιμα το εισόδημα των γιατρών και την νοσηλευτών του ΕΣΥ από την άλλη. Και φυσικά είναι ένας θεσμός που υφίσταται σε όλη την Ευρώπη, παρά τις συνήθεις άναρθρες κραυγές και προσβολές του ΣΥΡΙΖΑ.