Άδωνις για σκευωρία Novartis: Συμμορία ήθελε να καταλύσει τη δημοκρατία

283
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καταπέλτης για τις πρακτικές του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τη σκευωρία Novartis ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, «όλο αυτό δεν έχει να κάνει πια με τη Novartis, τον Σαμαρά, τον Γεωργιάδη και τον Λοβέρδο. Μιλάμε πλέον για μια συμμορία που είχε σκοπό την κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όπως ισχυρίζονται οι εισαγγελείς, στοχοποιούσαν όσους τους ενοχλούσαν».

«Η Προκαταρκτική ξεκίνησε ως κάτι μικρό και έχει εξελιχθεί σε κάτι μεγάλο. Κατά τη χθεσινή εξέταση της κ. Τσατάνη όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν περίπου στο δεκάλεπτο. Δεν έδωσαν μάχη ούτε για την τιμή των όπλων υπέρ του κ. Παπαγγελόπουλου. Τείνω να πιστέψω ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τα όπλα της», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και συμπλήρωσε: 

«Ήταν πολύ διαφορετικό όταν ήταν μόνο ένας εισαγγελέας, ο κ. Αγγελής που κατηγορούσε τον κ. Παπαγγελόπουλο και την κ. Τουλουπάκη και είναι πολύ διαφορετικό να έχουμε τώρα τέσσερις εισαγγελείς, ίσως και πέμπτο. Ή όλοι οι εισαγγελείς στην Ελλάδα είναι ψεύτες ή κάτι μεγάλο συμβαίνει. Δεν γίνεται ο ένας μετά τον άλλο να καταγγέλλουν τα ίδια ακριβώς πράγματα για διαφορετικές υποθέσεις σχετικά με τον τρόπο που κυβερνούσε ο κ. Παπαγγελόπουλος».

«Δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος ότι ήταν μόνο ο κ. Παπαγγελόπουλος σε αυτό το κύκλωμα. Μήπως ήταν και άλλοι; Θα το δούμε αυτό. Αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις» επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ, αναφερόμενος στην εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Σύμφωνα με τον νόμο, η προκαταρκτική εξέταση ενός πολιτικού προσώπου διαρκεί το πολύ έξι μήνες.  Εμένα η κ. Τουλουπάκη αφού άνοιξε τον λογαριασμό μου, έλεγξε την εταιρία μου και έκανε ότι άλλο είχε να κάνει, με κρατάει δύο χρόνια σε αναμονή. Το βρίσκετε λογικό; Δεν έχω στραφεί δικαστικά εναντίον της κ. Τουλουπάκη για έναν και μόνο λόγο. Περιμένω να ολοκληρώσει για να μη μου πει κανείς ότι κάνω κάποια κίνηση εναντίον της ενώ κρατάει τον φάκελό μου στα χέρια της».