Οι μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή του εργαζόμενου και του συνταξιούχου αποτελούν την προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας για το 2024, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Μανιφέστο» ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Εργασίας δηλώνει παράλληλα περήφανος για την αύξηση των επενδύσεων και τη μείωση της ανεργίας που σημειώθηκαν το 2023, ενώ υπογραμμίζει το μεγάλο στοίχημα για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

«Είμαι πολύ περήφανος που το 2023 τόσο από τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσο και από τη θέση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πετύχαμε πολύ καλά αποτελέσματα για την Ελλάδα. Από τη μία η αύξηση των επενδύσεων, από την άλλη η μείωση της ανεργίας.

Η δουλειά που κάναμε τότε στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν είναι κόντρα ρόλος στη δουλειά που κάνουμε τώρα στο υπουργείο Εργασίας. Είναι συμπληρωματικός ρόλος. Γιατί μαζί με τις επενδύσεις έρχονται περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα.

Προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας για το 2024 είναι και θα είναι οι μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή του εργαζόμενου και του συνταξιούχου. Κύριο μέλημά μας είναι όχι μόνο η αύξηση του εισοδήματος αλλά και η αύξηση της απασχόλησης εν γένει», σημειώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.