Ο Αδωνις Γεωργιάδης τα έβαλε με τον μουσικό ονόματι «Μιθριδάτη», μετά από μια ανάρτηση του κυρίου αυτού που επέκρινε τη λειτουργία των καταστημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Είπε λοιπόν ο υπουργός Εργασίας, μεταξύ άλλων: «Θαυμάστε έναν υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν γνωρίζει ότι πάντα την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα ήταν ανοικτά. Η νομοθεσία προβλέπει και την επιπλέον αμοιβή των εργαζομένων αλλά και το ρεπό τους μετά... Ανθρωποι που τα έχουν βρει όλα εύκολα στη ζωή τους και δεν έχουν καταλάβει πώς δουλεύει η οικονομία λένε τέτοιες “εξυπνάδες”…» Ουπς! Είναι, πραγματικά, ο εφιάλτης των ΣΥΡΙΖΑίων ο Aδωνις Γεωργιάδης.

Οι περισσότεροι στην πολιτική, λιγότερο ή περισσότερο, κάνουν πίσω ή αναδιπλώνονται όταν παρατηρούνται εντάσεις. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, που λέμε, η ανάγκη για την ύπαρξη διεξόδου, ο φόβος. Ο Aδωνις Γεωργιάδης δεν κάνει πίσω ποτέ, never, jamais, πώς το λένε. Εχοντας απορρίψει κάθε λογική πολιτικού κόστους και σπάζοντας «αυγά» και στεγανά, βγαίνει μπροστά όταν κάνει «τζιζ» και οι άλλοι επιλέγουν να σιωπήσουν. Το έκανε πάντα και δη σε πολύ δύσκολες εποχές, όπως ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και υπερασπίζεται, και μάλιστα σθεναρά, ακόμα και πολιτικές που κάποιοι μπορεί να θεωρούν πως δεν φέρνουν και τόσο στο προφίλ του.

Απεκδυόμενος κάθε λογική ιδεολογικού δογματισμού και βλέποντας την πολιτική ως αυτό που πραγματικά είναι, καθίσταται εξαιρετικά χρήσιμος στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση της ΝΔ. Κι έτσι, δικαιώνει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει τον Β' αντιπρόεδρο της ΝΔ πάντα μέσα στο σχήμα. Αλλά δεν χάνει ευκαιρία να πει το σωστό, το εθνοπρεπές: «Η Αστυνομία είναι όργανο της δημοκρατικής πολιτείας… Εγώ θέλω μια Αστυνομία η οποία πρώτα απ’ όλα θα σέβεται τον εαυτό της και τον πολίτη, που σημαίνει ότι θα εφαρμόζονται οι νόμοι… Αυτό προσπαθεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση», είπε προ ημερών μιλώντας στο ACTION 24.

Αποστομωτικός

Είναι αδύνατον ΣΥΡΙΖΑίος ή εκπρόσωπος άλλου κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσει τον Αδωνι Γεωργιάδη. Συνήθως, οι πολλάκις τελευταία «τσουρουφλισμένοι» της «προόδου» αποφεύγουν να τον προκαλούν. Οταν όμως το κάνουν, δεν περνάνε καθόλου καλά. Οι απαντήσεις που λαμβάνουν είναι πάντα αποστομωτικές. Επί των ημερών της αλήστου μνήμης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρήθηκε μέσω της απόπειρας χειραγώγησης των θεσμών η σπίλωση του Αδώνιδος Γεωργιάδη. Ομως, ο σήμερα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν πτοήθηκε, δεν «μάσησε». Αντίθετα, η άθλια αυτή υπόθεση εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ για τους αριστεριστές και τους πολιτικά ανύπαρκτους πλέον συμμάχους τους, τους ΑΝΕΛ. Ο Αδωνις Γεωργιάδης εξαγριώθηκε από την εις βάρος του (αλλά και εις βάρος πολλών άλλων) μεθόδευση και αντέδρασε με αποφασιστικότητα. Κατατρόπωσε και εξακολουθεί να κατατροπώνει σε καθημερινή βάση τους αντιπάλους του, που αδυνατούσαν και αδυνατούν να του «βγουν» στην τηλεόραση, στην Ολομέλεια ή οπουδήποτε αλλού. Η ήττα τους εδώ και χρόνια ξεκινά από τα «αποδυτήρια», για να χρησιμοποιήσουμε μια αθλητική έκφραση. Και αυτό, καθώς ο Αδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει πως ναι μεν υπάρχει στη ΝΔ φιλελεύθερη ιδεολογική οπτική, όμως η πολιτική είναι το τώρα, όπως αυτό διαμορφώνεται από την εκάστοτε συγκυρία και, πάνω απ’ όλα, όπως αυτό συμφέρει την πατρίδα και την ελληνική κοινωνία. Οσο για τους νεοδημοκράτες, αυτοί έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται καθησυχασμένοι όταν βλέπουν ότι σε μια συζήτηση εκπροσωπεί την παράταξη ο Αδωνις. Διότι τους απαλλάσσει από το άγχος να ανησυχούν για την έκβαση.

Αποτελεσματικός

Υπάρχει όμως και η αποτελεσματικότητα, αυτή που εκτιμά και ο πρωθυπουργός. Ο Αδωνις εργάζεται νυχθημερόν με ρυθμούς που ουδείς άλλος θα άντεχε.

Προερχόμενος από την αγορά, γνωρίζει πώς βγαίνει το ψωμάκι και ποιος είναι οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Κάποιοι εξ αριστερών καταδίκασαν επί μακρόν στον μαρασμό τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, θεωρώντας πως η κρίση είναι ευκαιρία για την Αριστερά.

Ο Αδωνις άνοιξε τα ναυπηγεία για λογαριασμό της κυβέρνησης της ΝΔ, ο κόσμος τρώει ψωμάκι και η Κεντροδεξιά πετυχαίνει πλέον θριάμβους στη –δύσκολη γι’ αυτήν στο παρελθόν– Β' Πειραιά. Και δεν είναι μόνο η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη! «Είμαι υπερήφανος που συνέβαλα σε αυτό», είπε για το θαύμα του Ελληνικού ο Αδωνις Γεωργιάδης, μετά από πολύ επαινετικό για την επένδυση άρθρο του περιοδικού «Forbes». Ολα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Η ελληνική οικονομία, σε μια εποχή που διεθνώς το κλίμα δεν είναι το καλύτερο, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και μάλιστα λαμβάνει τα εύσημα από τους πάντες ποικιλοτρόπως. Εξ ου και η κυριαρχία της ΝΔ, όπως αυτή αποτυπώθηκε πρόσφατα εις τριπλούν στην κάλπη, αλλά και οι συνεχιζόμενες υψηλές δημοσκοπικές «πτήσεις» των «γαλάζιων».

Η συμβολή του Αδωνι Γεωργιάδη στην εδώ και χρόνια απόλυτη επικράτηση της ΝΔ είναι πολύ μεγάλη.