«Θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα μας προστατεύουν από τις προσλήψεις, θα προστατεύουν τους ανέργους από το να βρουν δουλειά και φυσικά θα αποθαρρύνουν τους εργοδότες για την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού! Δεν νομίζω να πήγαινε πολύ καλά όλο αυτό…», σχολίασε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο X ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΕΒ

Στην ανάρτησή του, συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης εστίασε σε τρία σημεία από την ομιλία του κ. Κασσελάκη, τα οποία αφορούσαν τα εργασιακά και κυρίως τις απολύσεις και τη νομοθεσία που αφορά αυτές. Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η Νέα Δημοκρατία το 2019 επανέφερε σε ισχύ διάταξη που είχε καταργηθεί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά συνέπεια, τώρα, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, πλέον «ο εργαζόμενος στην Ελλάδα, ανεξάρτητα του λόγου που απολύεται, παίρνει αποζημίωση, συνεπώς η προστασία στην απόλυση είναι περισσότερο ισχυρή στη χώρα μας».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Στην ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης γράφει:

«Σήμερα στην Συνεδρίαση του ΣΕΒ ο Στ. Κασσελάκης είπε για τα Εργασιακά τα εξής: α) επαναφορά του βάσιμου λόγου απόλυσης, β) προστασία και στις προσλήψεις (αν εννοεί την απαγόρευση άρνησης πρόσληψης για λόγους διακρίσεων αυτό ισχύει ήδη στην Ελλάδα μέσω Ευρωπαϊκών Οδηγιών, αν εννοεί κάτι άλλο να μας το πει διότι κανείς δεν το καταλαβαίνει) γ) επανάληψη των κατηγοριών για τους Νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ισχυρισμούς που επαναλαμβάνουν μονότονα εδώ και μήνες με τα γνωστά αποτελέσματα… οφείλω ως ο αρμόδιος υπουργός να δώσω και πιο λεπτομερή απάντηση μήπως και καταλάβει κάτι: Στην Ελλάδα από το 1920 είναι θεσπισμένο το σύστημα της αναιτιολόγητης απόλυσης.

Το έγκυρο της απόλυσης εξαρτάται από την καταβολή αποζημίωσης. Αυτό το καθεστώς επαναφέραμε με το που εκλεγήκαμε το 2019 ενώ ο Συριζα πριν την έξοδό του το είχε ανατρέψει.

Ο εργαζόμενος στην Ελλάδα ανεξάρτητα του λόγου που απολύεται παιρνει αποζημίωση.

Συνεπώς η προστασία στην απόλυση είναι περισσότερο ισχυρή στη χώρα μας ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το δίκαιο μας με τον νόμο του Κωστή Χατζιδάκη και τον νέο νόμο μας, προστατεύεται ακόμα περισσότερο ο εργαζόμενος από καταχρηστικές απολύσεις και εν γένει.

Συμφωνα με την λογική του, θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα μας προστατεύουν από τις προσλήψεις θα προστατεύουν τους ανέργους από το να βρουν δουλειά και φυσικά θα αποθαρρύνουν τους εργοδότες για την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού! Δεν νομίζω να πήγαινε πολύ καλά όλο αυτό…»