Την ελπίδα του να βρεθεί επενδυτής στην οινοποιία «Τσάνταλη», όπως βρέθηκε στη «Μαλαματίνα» εξέφρασε σήμερα, Δευτέρα, από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, η οποία συζητήθηκε στη Βουλή

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης εξήγησε ότι το εργοστάσιο «Τσάνταλη» στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής είναι κλειστό από τον Αύγουστο και πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ενημέρωση για το μέλλον τους.

Από πλευράς του, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το αρμόδιο υπουργείο έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος και ότι υποβλήθηκαν μηνύσεις για τις περιπτώσεις που η εταιρεία δεν τήρησε τις συμφωνίες της σε σχέση με την αποπληρωμή των εργαζομένων, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

«Από εκεί και πέρα, για να προχωρήσει αυτή η εταιρεία, θα χρειαστεί να βρει επενδυτή, ο οποίος θα μπορέσει να την αναδιαρθρώσει και να την προχωρήσει στο μέλλον», τόνισε ο υπουργός Εργασίας. 

«Στη Μαλαματίνα ευτυχώς βρέθηκε επενδυτής»

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Στολτίδης αναφέρθηκε και στην εταιρεία «Μαλαματίνα», λέγοντας: «Διαγράψατε τα χρέη στον επιχειρηματία, συμφωνήσατε σχέδιο εξυγίανσης με τους εργαζόμενους για να διατηρηθούν οι σχέσεις εργασίας τους και τα δικαιώματά τους στον νέο επενδυτή, και αμέσως μετά πογκρόμ εξόντωσής τους και της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης», ανέφερε ο κ. Στολτίδης.

«Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά, η ΠΟΕΕΠ, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε εξέλιξη στον "Τσάνταλη" χωρίς όλους τους εργαζόμενους και χωρίς όλα τους τα δικαιώματα: εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «Στη "Μαλαματίνα" ευτυχώς βρέθηκε επενδυτής. Ο επενδυτής ακολουθεί κατά γράμμα το σχέδιο εξυγίανσης. Η επιχείρηση σήμερα παράγει, οι εργάτες πληρώνονται και εταιρεία κάνει και εξαγωγές. Δηλαδή, η εταιρεία "Μαλαματίνα", από εκεί που ήταν με επίσχεση εργασίας, με απλήρωτους εργαζομένους, με μηνύσεις, κάνει μια εργασία που προχωρά».

«Ελπίζω και τώρα να το κάνουμε και για τον "Τσάνταλη". Εγώ θα σας πρότεινα και εσείς να συμβάλετε εποικοδομητικά να βρεθεί επενδυτής και στον "Τσάνταλη" και να ακολουθήσει την καλή πορεία της "Μαλαματίνα". Μακάρι η "Τσάνταλης" να ακολουθήσει την πορεία της "Μαλαματίνας"», κατέληξε στο τέλος ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.