Στην κρίση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι τι θα κάνει με τον χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη, υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς στο Action24 για τη χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα κατά της τροπολογίας που αναθέτει στο εν λόγω υπουργείο την ευθύνη συντήρησης και καθαρισμού του Μνημείου.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το εάν θα πρέπει να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών -τα οποία οι συγκεντρωμένοι ξαναέγραψαν με κόκκινη μπογιά- ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Το ερώτημα είναι σωστό και θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο από αύριο υπουργό. Από αύριο ο αρμόδιος υπουργός, θα είναι ο Δένδιας. Στην επόμενη συνέντευξη, ρωτήστε τον τι σκοπεύει το υπουργείο Αμυνας να κάνει. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα κρίνει τι θέλει να κάνει με αυτόν τον χώρο», είπε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο Action24.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε πάντως σαφές πως πουθενά δεν συμβαίνει κάποιοι να οικειοποιούνται ένα μνημείο. «Δεν ξέρω κανένα κράτος που κάποια μερίδα ανθρώπων ιδιοποιείται ένα εθνικό σύμβολο. Νεκρούς, δυστυχήματα, πένθος έχουν όλοι οι λαοί του κόσμου. Υπάρχει μια ανθρώπινη κοινωνία που δεν πενθεί για κάτι; Εχετε δει πουθενά ένα μνημείο που είναι για το όλον, να το ιδιοποιούνται κάποιοι;», διερωτήθηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

«Το μνημείο έχει μια ιερότητα, συμβολίζει τους νεκρούς που έπεσαν σε δύσκολες στιγμές του έθνους. Αν αύριο όποιος έχει μια διαμαρτυρία πηγαίνει να γράφει τη διαμαρτυρία του εκεί, δεν θα έχουμε πια αυτό το μνημείο. Το μνημείο για να παραμένει αυτό που είναι, πρέπει να σεβαστούμε όλοι την ιερότητα και τον συμβολισμό του», συμπλήρωσε.