«Ξεκινήσαμε ήδη τις επαφές υψηλού επιπέδου για τη συνέχεια της καλής πορείας των επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα» τόνισε σε δηλώσεις του από την Αλ Ούλα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πρώτη ημέρα της επισκέψεως στη Σαουδική Αραβία, με τους συνάδελφους Κώστα Φραγκογιάννη, Ιωάννη Τσακίρη και Σοφία Ζαχαράκη, λάβαμε μια καταπληκτική φιλοξενία από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, σε έναν εκπληκτικό χώρο την Αλ Ούλα.

Γνωρίσαμε την παράδοσή τους, αλλά ξεκινήσαμε ήδη και τις επαφές υψηλού επιπέδου για τη συνέχεια της καλής πορείας των επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, δήλωσε: «Με τη Σαουδική Αραβία έχουμε μια φιλική, ιστορική, πολιτική σχέση και θέλουμε να την κεφαλαιοποιήσουμε προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας.

Έχουμε μαζί μας 43 ελληνικές επιχειρήσεις, 55 επιχειρηματίες. Μία αποστολή περίπου 110 ατόμων. Είμαστε 4 υπουργοί της κυβέρνησης. Θα συναντηθούμε με 7 υπουργούς της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται να γίνουν περίπου 220 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β)», ανέφερε.

Προσδιόρισε πως στόχος «είναι να επιστρέψουμε, έχοντας κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη, σκληρή δουλειά που έχει κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το υπουργείο Εξωτερικών στην κατεύθυνση της αναθέρμανσης των διμερών σχέσεων και της δημιουργίας επενδυτικών προτάσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σαουδική Αραβία».