«Αυτός ο παραλογισμός πρέπει να τελειώσει Μετά τov κ. Μανιαδάκη εδώ και λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε και ο δεύτερος προστατευόμενος ψευδο-μάρτυρας στη σκευωρία Novartis» τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφορικά με τη σκευωρία Novartis, και προσθέτει: «Προσέξτε τι ζούμε: η κυβέρνηση τον κατονόμασε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ίδιος ο κ. Δεστεμπασίδης παραδέχτηκε δημοσίως ότι αυτός είναι ο Μάξιμος Σαράφης κάτι που είχε αρνηθεί κατ επανάληψη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αλλά το καθεστώς προστασίας του δεν έχει αρθεί ακόμη αφού εκτός από την αδιαμφισβήτητη αποκάλυψη της ταυτότητάς του δεν υπάρχει καν τυπικός ή ουσιαστικός λόγος διατήρησής του».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», ότι «έτσι όλοι εμείς που αποδεδειγμένα κατασυκοφαντηθήκαμε δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε όλη την αλήθεια για τη σκευωρία τα κίνητρα τα μέσα και τους πρωταγωνιστές της.

Διότι αν και έχουμε ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά μας είμαστε όμηροι μιας προστασίας που εμποδίζει την προβλεπόμενη διαδικασία και καταστρατηγεί κάθε έννοια Δικαίου.

Πρωτοφανές και μη δημοκρατικό. Αυτός ο παραλογισμός πρέπει να τελειώσει».