Μισός αιώνας συμπληρώνεται σήμερα από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ, στις 17 Οκτωβρίου 1974. 50 χρόνια που η ΟΝΝΕΔ στέκεται αρωγός των νέων. 50 χρόνια πλούσιας ιστορίας, παρακαταθήκης των γενεών που πέρασαν από την Οργάνωση και ευθύνης για τις γενιές που ακολουθούν.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «σήμερα, με ανανεωμένο όραμα και δυναμισμό, η ΟΝΝΕΔ συνεχίζει να πρωτοστατεί στην εκπροσώπηση της νέας γενιάς και στη διαμόρφωση πολιτικών που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της εποχής μας. Με πίστη στις νέες και τους νέους, οραματίζεται το μέλλον, ως μία ευκαιρία για ακόμη περισσότερη προσφορά, ακόμη μεγαλύτερη πρωτοπορία.

Το όνομα της ΟΝΝΕΔ έχει αποτυπωθεί στην συλλογική μνήμη ως συνώνυμο της δυναμικής παρουσίας και της αφοσίωσης προς την κοινωνία και ιδιαίτερα προς τους νέους ανθρώπους. Η Οργάνωση έχει επιδείξει διαχρονικά συνέπεια και ακεραιότητα, τασσόμενη πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Στην κοινωνία, αλλά και στο ακαδημαϊκό περιβάλλον, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ ήταν πάντα πρωτοπόρες, εκφράζοντας με σθένος τις πεποιθήσεις τους και υποστηρίζοντας αναμφίβολα τις μεγάλες εθνικές αποφάσεις.

Η εποχή που ζούμε προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για κάθε νέα και κάθε νέο που θέλει να δημιουργήσει και να δει τον τόπο του να πηγαίνει μπροστά. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν επαναφέρει μόνο τους νέους στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας, αλλά επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη τους, έχοντας αναθέσει σημαντικές θέσεις σε νέους ανθρώπους, που προέρχονται από τα "σπλάχνα" της Οργάνωσης».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «50 χρόνια ΟΝΝΕΔ, 50 χρόνια, όραμα, προσφορά, πρωτοπορία. Αγώνες πολλοί, που δικαιώθηκαν. Μάχες πολλές, που κερδήθηκαν. Προτάσεις πολλές, που έγιναν νόμοι του κράτους. Στόχος της ΟΝΝΕΔ ήταν, είναι και θα είναι να είναι οι νέοι στο προσκήνιο. Από τις διεκδικήσεις που ήρθαν από το παρελθόν, σήμερα, με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολλές από αυτές έχουν γίνει πράξη. Συνεχίζουμε. Χρόνια μας πολλά!».

Με το βίντεο για τον εορτασμό της 50ης επετείου, με τις δηλώσεις όλων όσων διετέλεσαν πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ, αλλά και με μία σειρά επετειακών εκδηλώσεων, η Οργάνωση τιμά τις αξίες και τα ιδανικά της και δηλώνει παρούσα, συνεχίζοντας να εκπροσωπεί τη φωνή της νεολαίας και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο.

Δείτε το βίντεο για την 50η επέτειο της ΟΝΝΕΔ: