Εμφανώς συγκινημένος και παράλληλα υπερήφανος δηλώνει στο GRTimes, ο πατέρας της Βεατρίκης Ντούγκου, της μαθήτριας και αθλήτριας με καταγωγή από την Κένυα που παρέλασε για πρώτη φορά σήμερα με το σχολείο της στη Θεσσαλονίκη, γνωστός καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σαμουήλ Ντούγκου.

Γεννημένος στο Κιμέντε της Κένυας, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ναϊρόμπι, ο Σαμουήλ Ντούγκου ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1967 καθώς έγινε δεκτός με υποτροφία στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Μια βδομάδα μετά την άφιξή του στη χώρα μας όμως, το πραξικόπημα και η δικτατορία έβαλαν προσωρινό φρένο στα όνειρά του.

Ολοκλήρωσε τις εκκλησιαστικές σπουδές του, το 1970 οπότε και αποφάσισε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. «Ήθελα να περάσω στην Ιατρική Σχολή, αν και πάντα με γοήτευε η Νομική. Καλύτερό συνδυασμό δεν θα μπορούσα να επιλέξω, όταν τελειώνοντας την Ιατρική πήρα εξειδίκευση στην Ιατροδικαστική» έχει δηλώσει στο παρελθόν.

Έκτοτε, βοήθησε πολλές φορές τις αρχές να εξιχνιάσουν στυγερά εγκλήματα που συγκλόνισαν ενώ παράλληλα το 2009 έθετε έναν ακόμη στόχο. Την ανέγερση ενός σχολείο στη γενέθλια πόλη του, Κιμέντε. Μαζί με φίλους του γιατρούς, δικηγόρους και πανεπιστημιακούς συνέστησαν τη μη κυβερνητική οργάνωση «Σωκράτης» με σύνθημα της δράσης του τη φράση: «Ένα σχολείο για την Κένυα», το οποίο τελικά και έχτισε.

«Σαν γονείς της Βεατρίκης, αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση. Δεν ήρθαμε χθες στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε πλέον πολλά χρόνια. Επομένως δεν μπορεί να μη μας προκαλεί υπερηφάνεια η σημερινή της συμμετοχή στην παρέλαση εκπροσωπώντας το σχολείο της» σημειώνει περήφανος στο GRTimes o Σαμουήλ Ντούγκου.

«Ευχόμαστε να παραμείνει αυτή που είναι σήμερα και να προχωράει μπροστά. Δεν έχουμε άλλες απαιτήσεις. Είμαστε στο πλευρό της και θα είμαστε πάντα δίπλα της για να ανταποδώσουμε την περηφάνια που μας έδωσε σήμερα και που μας δίνει και με τις σχολικές και με τις αθλητικές της επιδόσεις» πρόσθεσε.

Χρειαζόμαστε μια βοήθεια από το κράτος για Έλληνα δάσκαλο στο σχολείο της Κένυας

Τέλος, σε ερώτηση για την ανέγερση του σχολείου στην Κένυα που είχε θέσει ως όνειρο ο καθηγητής Ιατροδικαστικής σημείωσε πως «το σχολείο έχει χτιστεί στο Κιμέντε και φοιτούν σ’ αυτό 800 μαθητές. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα τους κάνουμε 1.000» τονίζει, ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια του ελληνικού κράτους, ώστε να σταλεί δάσκαλος στο Κιμέντε ο οποίος θα διδάσκει την ελληνική γλώσσα στο σχολείο.

«Χρειαζόμαστε μια βοήθεια από το κράτος, προκειμένου να σταλεί δάσκαλος εκεί. Το σχολείο έχει αποδεχτεί αυτό το αίτημα που έχω θέσει εγώ όταν ακόμα το χτίζαμε» καταλήγει ο Σαμουήλ Ντούγκου στο GRTimes.

Λ. Τοσίδης: Είναι εξαιρετική αθλήτρια και μαθήτρια

Ως μια αθλήτρια που εκτός από φιλοδοξίες έχει και όλα τα φόντα να φτάσει πολύ ψηλά σε αθλητικό επίπεδο, χαρακτήρισε τη Βεατρίκη Ντούγκου, την αθλήτρια από την Κένυα που σήμερα συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ο προπονητής της στον Αθλητικό Σύλλογο “Ρήγας”, Λάζαρος Τοσίδης.

«Είναι πάρα πολύ καλή αθλήτρια και εξαιρετική μαθήτρια. Άνω του 19» σημειώνει στο GRTimes, ο προπονητής στίβου Λάζαρος Τοσίδης, ο οποίος την προπονεί για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν.

«Προέρχεται από τις ακαδημίες του Συλλόγου, έχοντας ήδη διακρίσεις και συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα στα 100 μέτρα, τόσο σε Βαλκανικό, όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τελευταία κάναμε στροφή στις κούρσες καθώς έχει ταλέντο στα αθλήματα ταχύτητας» προσθέτει.

Ο κ. Τοσίδης δεν παραλείπει να σημειώσει πως η Βεατρίκη, εκτός από πολύ καλή αθλήτρια είναι και εξαιρετική μαθήτρια. «Προπονούμαστε σκληρά, είναι μια κοπέλα σοβαρή και πειθαρχημένη με μεγάλες φιλοδοξίες και αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Επίσης, είναι εξαιρετική μαθήτρια με βαθμούς πάνω από 19. Εμείς, στο πίσω μέρος του μυαλό μας και πάντα μέσα από την προπόνηση, δεν έχουμε απλά στόχο να πιάνουμε τα όρια για μπαίνει στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά να φτάνει όλο και πιο ψηλά στα πρώτα αθλήματα» υπογράμμισε.

Πηγή: grtimes.gr