Στην ομιλία του από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επεσήμανε πως «δεν πρέπει να δοθεί η αφορμή στις δυνάμεις του λαϊκισμού να υπονομεύσουν το έργο που ξεκινήσαμε το 2019».

Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε πως «Η ιστορία κατέδειξε περίτρανα τη διαχρονική ορθότητα των επιλογών μας, που δικαιώνονται κι από τη συνεχή συστράτευση μαζί μας πρώην αντιπάλων μας».

Ειδικότερα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε πως: «Η ευρωπαϊκή συνοχή χρειάζεται και ιδεολογική συνεκτικότητα. Στο 12ο συνέδριό μας, πριν τις ευρωεκλογές του 2019, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, είχε πει ότι αν διατρέξει κανείς με ένα αερόστατο την Ευρώπη από το Ταλίν μέχρι την Αθήνα θα παρατηρήσει ότι σε κάθε χωριό και πόλη υπάρχει μια χριστιανική εκκλησία, υψώνεται ένα καμπαναριό. Έχουμε κοινές καταβολές. Πρέπει να επιμείνουμε στις χριστιανικές μας αξίες, στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, έλεγε ο Βέμπερ. Δυστυχώς, σήμερα, ακόμη και η ευρωπαϊκή χριστιανοδημοκρατία παρακολουθεί αμήχανα τον αποχρωματισμό των ευρωπαϊκών παραδόσεων από οποιαδήποτε αναφορά στις κοινές μας χριστιανικές ρίζες, εξαιτίας ιδεοληπτικών τάσεων που προωθούν την νεφελώδη πολυπολιτισμικότητα, την άτεγκτη πολιτική ορθότητα, τον ακραίο δικαιωματισμό της γουόκ κουλτούρας».

Η ιστορία κατέδειξε περίτρανα τη διαχρονική ορθότητα των επιλογών μας

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής συμπληρώνει ήδη μισό αιώνα ζωής» και πως «η ιστορία κατέδειξε περίτρανα τη διαχρονική ορθότητα των επιλογών μας, που δικαιώνονται κι από τη συνεχή συστράτευση μαζί μας πρώην αντιπάλων μας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε επίσης «σήμερα, η χώρα μας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλείται να διαδραματίσει έναν αναβαθμισμένο ρόλο στην νέα φάση που έχει εισέλθει η Ευρώπη».

«Σε δύο μήνες, καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όπου η όποια διάθεση - εκ του ασφαλούς - ψήφου διαμαρτυρίας, μπορεί να ζημιώσει τη σταθερότητα και την πορεία προς τα εμπρός. Δεν πρέπει να δοθεί η αφορμή στις δυνάμεις του λαϊκισμού να υπονομεύσουν το έργο που ξεκινήσαμε το 2019. Αντιθέτως, έχουμε χρέος να στείλουμε στην Ευρώπη πολιτικούς που θα εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της πατρίδας και των πολιτών με ήθος και αξιοπιστία, και χαίρομαι γιατί βλέπω και ανάμεσά μας τέτοιους υποψηφίους», υπογράμμισε.