10+1 φάκελοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη

609
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΗ Novartis τελείωσε, έρχεται η ώρα του «παραδικαστικού»…

Δέκα συν μία υποθέσεις με «οσμή» σκανδάλου που απασχόλησαν την πολιτική επικαιρότητα τα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει στα χέρια του το Μαξίμου.

Πρόθεση της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, σύμφωνα με τα “Νέα” να σταλούν όλες προς διερεύνηση στην ελληνική Δικαιοσύνη προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως και να αναζητηθούν πέρα από τις πολιτικές και τυχόν ποινικές ευθύνες.

Το τελευταίο διάστημα ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα τα “Νέα”, βρίσκονταν προ του διλήμματος αν οι ογκώδεις φάκελοι με τις «σκοτεινές» υποθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να σταλούν όλοι μαζί και μαζικά στους εισαγγελείς και στη Δικαιοσύνη ή πιο αργά και ένας προς έναν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεχόταν εισηγήσεις και για τη μία και για την άλλη εκδοχή. Η άμεση και μαζική αποστολή των φακέλων στη Δικαιοσύνη θα είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να δεχτεί τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιστρέφει σε παλιές πρακτικές ρεβανσισμού.

Αλλωστε, αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες όταν η πρώτη απ’ αυτές τις υποθέσεις, για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Εντούτοις, στη συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση έσπευσε να φέρει το θέμα άμεσα στη Βουλή για να αρθεί η ασυλία του Πολάκη καθώς υπήρχε κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr