Τα προβλήματα συσσωρεύονται, η ρευστότητα στερεύει, το δίκτυο και τα brands φυλλορροούν. Και όλα αυτά ενώ εκκρεμεί η υλοποίηση της συμφωνίας με τους ομολογιούχους που θα πρέπει να περάσει κυριολεκτικά από συμπληγάδες προκειμένου να εφαρμοστεί.
Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν την τρέχουσα κατάσταση της Folli Follie Group που πλέον βρίσκεται όλο και πιο κοντά σε κατάρρευση λόγω έλλειψης κεφαλαίων και αδράνειας. Τις προηγούμενες ημέρες η διοίκηση της Folli Follie μέσω κυρίως διαρροών επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ακολουθώντας, ωστόσο, μια παρελκυστική τακτική, κατά το μοντέλο που έχει ακολουθήσει η οικογένεια Κουτσολιούτσου όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, οι συγκλίνουσες πληροφορίες είναι πως τα brands που αντιπροσωπεύει η εταιρεία στην Ελλάδα περιορίζονται, ενώ και τα σημεία πώλησης, σε Ελλάδα και εξωτερικό διαρκώς μειώνονται.

Χάνει δυνάμεις
Στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της, η εταιρεία αντιπροσώπευε 5 brands. Το ποια είναι αυτά, τι τζίρο κάνουν, και πότε “σπάνε” τα συμβόλαιά τους παραμένει άγνωστο. Αν όντως έχουν απομείνει μόλις 5 brands από τα πάνω από 30 που είχε στο χαρτοφυλάκιό της, τότε μιλάμε για πλήρη αποψίλωση.

Σε νέες περιπέτειες η “Μπάμπης Βωβός”
Όταν τον Μάιο του 2015, η υπερχρεωμένη Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική (ΜΒΔΤ) εξασφάλισε, με δύο δικαστικές αποφάσεις μοναδικές για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά, την έγκριση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, λιγοστοί ήταν εκείνοι που ήταν σε θέση να προβλέψουν ότι η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, ύστερα από μία τετραετία, θα εξακολουθούσε να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ίσως επειδή η επιστροφή στην κανονικότητα δεν ήρθε ούτε για την ελληνική οικονομία, ενώ, παρά την πολυετή κρίση, ούτε χρόνιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ξεπεράστηκαν και αναπτυξιακά εγχειρήματα, όπως αυτό της Διπλής Ανάπλασης, να παραμένουν καταδικασμένα σε μακέτα. Με άλλα λόγια, μπορεί η άλλοτε μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων να κέρδισε πολύτιμο χρόνο και να γλύτωσε τη χρεοκοπία, εξακολουθεί όμως να δίνει μάχη για την επιβίωση.