Εχω να στενοχωρηθώ τόσο πολύ από τη μεταγραφή του Ριβάλντο από τον Ολυμπιακό στην ΑΕΚ»... Τάδε έφη κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός, βαθιά «καραμανλικός» και γνωστός για τα «ερυθρόλευκα» αισθήματά του, σχολιάζοντας τη μετακίνηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν ερώτησης του «Μανιφέστο».

Γράφει ο Σπύρος Παπαδάκης 

Τα «μαντάτα» της τοποθέτησης του πρώην εκπροσώπου Τύπου του Κώστα Καραμανλή στην επικοινωνιακή ομάδα του κασσελακικού ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν στη Νέα Δημοκρατία μειδιάματα, σταυροκοπήματα και δικαίωση στη Μαβίλη που του είχε κλείσει την πόρτα εδώ και δεκαετίες... Ο Καραμανλής είχε κλείσει την πόρτα και στον Σπηλιωτόπουλο και στον Βαγγέλη Αντώναρο, παρότι εκείνοι εξακολουθούσαν να αυτοσυστήνονται ως «καθημερινοί συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού». Τελικά, για τον... εθνικό μας Αρη, η απόσταση από τη ΜΑΚΙ μέχρι την πλατεία Κουμουνδούρου είναι ένα σοκάκι –της Μυκόνου– δρόμος... 

Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη 

Το Μαϊάμι συνάντησε τη Μύκονο στο κέντρο της Αθήνας, εκεί κάτω από την Ομόνοια και στα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πλέον ένα μικρό «μαγαζί». Από άποψη οργάνωσης και τοπικών οργανώσεων ήταν πάντα μικρό «μαγαζί»... Σε επίπεδο στελεχών επικρατούσε η τάση του «αχταρμά». Ο,τι να ’ναι, όπως να ’ναι και από οπουδήποτε και να προέρχονται... Στη λογική του «ό,τι να ’ναι», ο Σπηλιωτόπουλος αναλαμβάνει χρέη επικοινωνιολόγου και συμβούλου αναλυτή δημοσκοπήσεων σε αυτό το μικρό κόμμα που βρίσκεται σε αποδρομή και που οι δημοσκοπήσεις δεν χρήζουν και ιδιαίτερης ανάλυσης... 

Είναι πάντως γεγονός πως Κασσελάκης και Σπηλιωτόπουλος ταιριάζουν... Είναι και οι δύο λάτρεις του lifestyle, τους αρέσει η μεγάλη ζωή και δεν το κρύβουν, καθώς έχουν και οι δύο τον «αέρα» της Μυκόνου, της Νέας Υόρκης και του Da Capo... Αν και έχουν αραιώσει τις εμφανίσεις τους στο εμβληματικό καφέ του Κολωνακίου, μάλλον για ευνοήτους λόγους. 

«Ο Αρης ένιωθε πάντα αδικημένος και ριγμένος. Οταν ο Καραμανλής απαίτησε την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορούσε τους πάντες πως τον “έθαβαν” στον πρόεδρο. Δεν έβλεπε τα λάθη του», τονίζει στο «Μανιφέστο» στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού. 

«Είχαμε συμβουλέψει τον Καραμανλή», συνεχίζει, «να μην τον έχει στα πόδια του διότι του έκανε κακό, δεν ήταν καλές οι αναλύσεις του και ακόμα και τα τσιτάτα που έγραφε για τον Καραμανλή δεν άρμοζαν στον αρχηγό της κεντροδεξιάς παράταξης της χώρας». 

Το συγκεκριμένο πρόσωπο μας υπενθύμισε την εσωκομματική ένταση που είχε προκληθεί έπειτα από την οριακή ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2000 και την ατυχή δήλωση που είχε κάνει στα σκαλιά της Ρηγίλλης ερήμην του Καραμανλή. Μάλιστα, λόγω μιας φωτογράφησης με... μπουρνούζι για το περιοδικό «Γυναίκα», ο Γιώργος Καρατζαφέρης τον είχε αποκαλέσει «Σαλώμη»! «Τότε γιατί τον υπουργοποίησε το 2004;», αναρωτηθήκαμε. Η απάντηση αφοπλιστική: «Το μεγάλο “ελάττωμα” του Καραμανλή είναι πως δεν πουλάει τους φίλους του και όλους όσοι – πιστεύει– πως τον έχουν βοηθήσει». Το τελικό «κονέ» Αρη - Στέφανου το έκανε ο Αντώναρος. Κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν ότι στη συνάντηση ο Σπηλιωτόπουλος είχε στα χέρια του το υλικό από τη φωτογράφησή του στο σκάφος –ως υπουργός Τουρισμού– και του είπε «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα» κρίνονται ως ανακριβείς..