σπηλιωτόπουλος (ο)

1. αριστερός με ριζοσπαστικές - αντισυστημικές ιδέες «νομίζω ότι ο Αρης είναι ακόμα πιο σπηλιωτόπουλος από τον σύντροφο Αντώναρο» 2. αυτός που έχει πάθος με τα σκάφη και τη θάλασσα «ένας πραγματικός σπηλιωτόπουλος δεν μπορεί παρά να είναι ψηφοφόρος του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα» 3. μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή «οι σπηλιωτόπουλοι είναι οι πιο φανατικοί συριζαίοι»

Γιατί τώρα και όχι νωρίτερα;

Η ένταξη του Αρη του Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του παπατζή από το Μαϊάμι δημιουργεί μία και μόνο μια απορία: γιατί τώρα και όχι νωρίτερα; Θέλω να πω πως ο Αρης ήταν στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου του Εργατικού, είναι μπον βιβέρ, φορούσε πάντα ρούχα που έμοιαζαν να είναι δανεικά από κάποιον πιο μικρόσωμο φίλο του, έχει κάνει σπουδαίες φωτογραφήσεις σε σκάφη (πληθυντικός του σκάφους) και έχει δηλώσει «και ακροδεξιός και μαρξιστής». Είναι δηλαδή ο ορισμός του ανθρώπου που ταιριάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής κι αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για υπουργό της κυβέρνησης του Πάκη με πρωθυπουργό Καραμανλή, δηλαδή της κυβέρνησης του γαλάζιου ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ορισμός του πολιτικού που ταιριάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε εποχής. Τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε πότε θα πάρει τη μεγάλη απόφαση και ο ίδιος ο Καραμανλής έτσι ώστε να μπορέσει επιτέλους να ξανασυναντήσει όλους τους παλιούς συνεργάτες του και να αγωνιστεί ξανά για μια καλύτερη Ελλάδα που υπάρχει και τη θέλουμε.

Χρυσόψαρα

Οι εξοργιστικές ποινές για το Μάτι δεν πρόκειται να απασχολήσουν για περισσότερο από μια δυο μέρες. Βλέπετε, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να τις εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά (το έγκλημα έγινε επί των ημερών της και οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν με τον δικό της ποινικό κώδικα) κι έτσι σε λίγο καιρό ουδείς θα ασχολείται με το ότι για τους 104 θανάτους κανείς δεν πρόκειται να μπει στη φυλακή. Ούτε καν ο φονικός συμπολίτης που έβαλε τη φωτιά.

Φοιτητές με... νιονιό προβάτων

Οι φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης και της Χαμάς στα ακριβά αμερικανικά πανεπιστήμια είναι ό,τι πιο κοντινό μπορεί να υπάρξει σε ένα κοπάδι από αιγοπρόβατα που διαδηλώνουν για τα δίκια των χασάπηδων.

Καλά κριτήρια

Η ιδέα για παροχή μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους δεν είναι καθόλου κακή και τώρα μένει να δούμε πώς θα δίνονται. Καλά κριτήρια νομίζω ότι είναι η έγκαιρη προσέλευση, η χρήση υπολογιστών και η επαρκής σωματική υγιεινή.