Αφορμή για ειρωνικά σχόλια, σε όλο τον πολιτικό άξονα, έχει δώσει η προσχώρηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταίο αυτό του Στέλιου Κούλογλου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Αριστεράς, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Ντόρα Κουτροκόη και Νίκο Υποφάντη, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κληθείς να σχολιάσει γιατί επέλεξε την Νέα Αριστερά, μετά από την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Κούλογλου είπε ότι «εγώ είμαι Αριστερός. Όταν απομακρύνθηκε ο κύριος Κασσελάκης από την Αριστερά -διότι αυτά που κάνει και που λέει, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την Αριστερά-, έπρεπε να βρω μια στέγη και έναν χώρο, στον οποίο να μπορώ να εκφράσω τις ιδέες μου και να αγωνίζομαι για αυτές». Στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι και ο Στέφανος Κασσελάκης επικαλείται τον Άρη Βελουχιώτη, ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι «προφανώς, τον έχει μπερδέψει με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο», για να συνεχίσει λέγοντας ότι «όσο κι αν φαίνεται περίεργο, όταν ο κύριος Κασσελάκης ανέλαβε την προεδρία, δεν γνώριζε ότι το ΚΚΕ βγάζει μια εφημερίδα που λέγεται "Ριζοσπάστης". Το έμαθε μετά».

Η αποδόμηση που κάνει ο Στέλιος Κούλογλου συστηματικά, έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποδομεί την περσόνα του «παιδιού-θαύματος», αναδεικνύοντας ότι έχει βαθιά μεσάνυκτα από την ελληνική πολιτική σκηνή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου ο κύριος Κούλογλου είπε ότι «ο κύριος Κασσελάκης πίστευε ότι οι Ευρωεκλογές διεξάγονται σε δυο γύρους, επειδή αυτό είχε μάθει από τις εκλογές τις τελευταίες (σ.σ. τις αυτοδιοικητικές) μετά τις εθνικές, όπου μετά τον έφεραν στην εξουσία». Αυτού του είδους η κριτική είναι αμιγώς πολιτική και ίσως να είναι εκείνη που «πονάει» περισσότερο τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς τα κοσμητικά επίθετα σε ένα φρέσκο πρόσωπο με επικοινωνιακό χάρισμα, λίγη σημασία έχουν. Όταν όμως αναδεικνύεται ο βαθμός της άγνοιας που έχει, σε συνάρτηση με τον ρόλο που καλείται να παίξει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκεί τα πράγματα σκουραίνουν για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αποδομείται εντελώς ως πολιτική προσωπικότητα.

Η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου

Ντόρα Κουτροκόη: «Γιατί ο Στέλιος Κούλογλου επέλεξε τη Νέα Αριστερά; Τι είναι αυτό το οποίο είδε στην Νέα Αριστερά και αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο για το Ευρωκοινοβούλιο με την Νέα Αριστερά και τον Αλέξη Χαρίτση;»

Στέλιος Κούλογλου: «Εγώ είμαι Αριστερός. Όταν απομακρύνθηκε ο κύριος Κασσελάκης από την Αριστερά -διότι αυτά που κάνει και που λέει, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την Αριστερά-, έπρεπε να βρω μια στέγη και έναν χώρο, στον οποίο να μπορώ να εκφράσω τις ιδέες μου και να αγωνίζομαι για αυτές. Τόσο απλά».

Ντόρα Κουτροκόη: «Για τον Άρη Βελουχιώτη μιλάει ο κύριος Κασσελάκης, τον επικαλείται».

Στέλιος Κούλογλου: «Προφανώς, τον έχει μπερδέψει με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Τον έχει μπερδέψει, γιατί όσο κι αν φαίνεται περίεργο, όταν ο κύριος Κασσελάκης ανέλαβε την προεδρία, δεν γνώριζε ότι το ΚΚΕ βγάζει μια εφημερίδα που λέγεται "Ριζοσπάστης". Το έμαθε μετά. Θέλω να πω δηλαδή, ότι είναι πολλά πράγματα τα οποία μαθαίνει - μαθαίνει ευκολά ο άνθρωπος. Αλλά, δεν έχει -»

Ντόρα Κουτροκόη: «Το είπε ότι μαθαίνει εύκολα. Το είπε και ο ίδιος προχθές στη συνέντευξή του».

Στέλιος Κούλογλου: «Πρέπει να προσέξει καλύτερα τους αριθμούς. Διότι αυτό που είπε για την υγεία, το 5%, πάει να πει - δηλαδή πώς;»

Νίκος Υποφάντης: «Αμαρτία είναι να κόψουμε. Πάμε να το κάνουμε 7%, να μην το κάνουμε 5%».

Ντόρα Κουτροκόη: «Θα κόβαμε 0,8%, αν πηγαίναμε με το 5%».

Στέλιος Κούλογλου: «Ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτά τα πράγματα πρέπει να τα ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους, ήρθε ως μαθητευόμενος μάγος και εγώ δε μπορούσα να μείνω εκεί. (...) ο κύριος Κασσελάκης κατευθύνεται προς το κέντρο, εξού και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, όχι ο Βελουχιώτης που είπατε».

Ντόρα Κουτροκόη: «Είπε και για τον Βελουχιώτη, αλλά για τον Σπηλιωτόπουλο λέμε τώρα. Ο κύριος Αντώναρος έκανε το προξενιό».

Στέλιος Κούλογλου: «Πιθανότατα. Αλλά δε νομίζω ότι όταν θέλεις να δώσεις στίγμα Αριστερό, κάνεις τέτοιου είδους διευρύνσεις».