Ηταν Μάιος του 2019, όταν ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωνε ότι τον αφορούσε το προσκλητήριο του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου. Ηταν παραμονές των ευρωεκλογών τότε, αλλά αυτή η κίνηση δεν έφερε τον άλλοτε εκπρόσωπο Τύπου του Κώστα Καραμανλή στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, πέντε χρόνια μετά, και πάλι παραμονές ευρωεκλογών, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος πέρασε την πύλη του κόμματος-αχταρμά... Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρώην υπουργός θα έχει κομβικό ρόλο στο επικοινωνιακό επιτελείο του, στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και όχι μόνο. Η συνεργασία τους έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες και ήταν προϊόν συζητήσεων εβδομάδων, ενώ ρόλο φαίνεται πως διαδραμάτισαν και άλλα πρόσωπα, όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Κατά καιρούς το όνομα του Αρη Σπηλιωτόπουλου είχε ακουστεί για συμμετοχή σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η συζήτηση είχε γίνει και για τις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά δεν προχώρησε. Η επιλογή να ενταχθεί στην επικοινωνιακή ομάδα Κασσελάκη λέει πολλά για τον τρόπο που κινείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως για το πού θέλει να στρίψει το τιμόνι του κόμματος, σε ένα προσωποπαγές κόμμα μακριά από την Αριστερά.

Πάντως, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δεν είχε καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία εδώ και χρόνια, ενώ στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2019...