Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στην αποκάλυψη (αθώα δήθεν;)  του Νίκου Παππά από τηλεοπτικό πάνελ ότι η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας ήταν μία προσχεδιασμένη και προσυνεννοημένη κίνηση -πριν το δημοσίευμα του «Βήματος»- από τη συνέργεια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ τροφοδότησε ένα νέο κύμα μεταμεσονύκτιας πολιτικής έντασης στη Βουλή.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι η τοποθέτηση του Νίκου Παππά γεννά ερωτηματικά και ζήτησε απαντήσεις από το ΠΑΣΟΚ. «Λέει ψέματα ο κ. Παππάς; Πρέπει να απαντήσετε. Είναι ψεύτης;» διερωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ. Ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε με έμφαση ότι «πρέπει να λυθεί το κίνητρο για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας» και δείχνοντας προς τον Δημήτρη Μάντζο σημείωσε πως στο ΠΑΣΟΚ είναι έκθετοι σε αυτό το σημείο, προκαλώντας την αμήχανη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ψέλισσε ότι «όλα αυτά είναι φαντασιώσεις». Ποια να εννοούσε άραγε; Την αποκάλυψη του Νίκου Παππά; Γιατί λίγο πριν, έχοντας περισσότερο χρόνο ενδεχομένως να προετοιμαστεί, ο Δημήτρης Μάντζος, λαμβάνοντας τον λόγο μετά την τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στις δηλώσεις Παππά, σχολίασε ότι «δεν είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ τι λέει ο κ. Παππάς». Ταυτόχρονα, πάντως, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη φρόντισαν να «προστατεύσουν» το χαρτί της πρότασης δυσπιστίας για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και τη φερόμενη πρωτοβουλία του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη. Διέψευσαν σε όλους τους τόνους ότι υπήρξε προσυνεννόηση με την Κουμουνδούρου.

Νίκος Παππάς: Η υπόθεση Ασημακοπούλου... «άνοιξε την όρεξη» για την πρόταση δυσπιστίας

Στην αποκάλυψη ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης πριν από το δημοσίευμα του «Βήματος», προχώρησε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο Action24. Πότε γεννήθηκε η σκέψη για τη σύμπραξη Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου; Όπως είπε ο ίδιος ο Νϊκος Παππάς, η υπόθεση Ασημακοπούλου, με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων, έδωσε... τροφή στη «σκέψη της κλιμάκωσης των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, οπότε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στα Τέμπη, κρίθηκε κατάλληλη η στιγμή να προβούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πρόταση δυσπιστίας».

«Ποιος σας είπε πως δεν υπήρχαν συζητήσεις, χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη, αυτά δεν γίνονται από ένα βράδυ σε πρωί», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στο ερώτημα του Νίκου Παπαθανάση γιατί «όλη αυτή η συζήτηση δεν έγινε πριν από έναν χρόνο και γίνεται τώρα» και γιατί ταυτίζεται με το δημοσίευμα.

Η απάντηση του Νίκου Παππά ήταν σαφής και αποκαλυπτική, χωρίς καμία προσπάθεια... συγκάλυψης των μυστικών διαδρομών και των παρασκηνιακών συνεννοήσεων: «Έχει ξεσηκωθεί ένα κύμα το οποίο το σήκωσαν οι συγγενείς των θυμάτων. Έχουν μαζευτεί ένα εκατ. υπογραφές και δεν υπάρχει πολιτική εξουσία που θα μπορούσε να κωφεύσει απέναντι σε αυτό το κύμα αξίωσης για την αλήθεια» είπε ο Νίκος Παππάς και συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι η προετοιμασία με τα άλλα κόμματα για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας έγινε πριν από το δημοσίευμα του «Βήματος.

Η αποκάλυψη του Νίκου Παππά στο «Action 24»: