Την σαφή ενόχληση του έδειξε από την τηλεόραση του Open ο Κυριάκος Βελόπουλος για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος προφανώς θεωρεί ότι πρέπει να έχει το... μονοπώλιο με την εκκλησία, προέβη ουσιαστικά και σε επίθεση κατά του αρχιεπισκόπου.

Πιο συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή χθες έκανε μια απίστευτη δήλωση, υποστηρίζοντας πως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λειτούργησε ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ! «Μας ξεπερνά και μας λυπεί» είπε για τη δήλωση Ιερώνυμου, για να προσθέσει ότι «νομίζαμε ότι αυτή η δήλωση ήταν του Μαρινάκη και όχι του Ιερώνυμου» ενώ υποστήριξε ότι «προεκλογικά ο αρχιεπίσκοπος αναλαμβάνει και άλλο ρόλο».  Χθες υπήρξε μια σύγχυση για την επίσημη θέση της Ελληνικής Λύσης και κατά πόσο οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι σύμφωνες με τον πρόεδρο του κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Κυριάκο Βελόπουλο αν συμφωνεί με αυτή τη δήλωση που καταφέρεται ανοιχτά κατά του αρχιεπισκόπου, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να απαντά ξεκάθαρα ότι δεν διαφωνεί. Μάλιστα ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για... εργαλειοποίηση του Αρχιεπισκόπου από την Νέα Δημοκρατία, προφανώς εννοώντας ότι ο αρχιεπίσκοπος είτε είναι πιόνι της κυβέρνησης, είτε ένας άβουλος θρησκευτικός ηγέτης. 

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Βελόπουλος: «Δεν διαφωνώ με τις δηλώσεις του κ. Χητά. Πόσο κομψό είναι ένα μήνα πριν τις εκλογές ο κύριος Μητσοτάκης να εργαλειοποιεί τον κύριο, τον Αρχιεπίσκοπο. Εργαλειοποιείται, η Νέα Δημοκρατία τον εργαλειοποιεί, οι φωτογραφίες στο site, επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο, όλα αυτά είναι εργαλειοποίηση. Ακούστε, εμένα δεν θα με δείτε ποτέ με αρχιεπίσκοπο ή με μητροπολίτη φωτογραφία. Και είναι επιλογή μου. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν εργαλειοποιώ την θρησκεία». Φυσικά είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι η Ελληνική Λύση δεν ασχολείται... καθόλου με την εκκλησία ώστε να την εργαλειοποιεί και πολιτικά. Τέλος ο Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε ότι η συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου ήταν «unfair» για το πολιτικό προσωπικό της χώρας πριν τις εκλογές. Μικρή λεπτομέρεια βέβαια ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βλέπει καθημερινά υποψήφιους ευρωβουλευτές από όλα τα κόμματα, μάλιστα είδε ακόμα και τον Γιώργο Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες ημέρες. Φυσικά ο Κυριάκος Βελόπουλος ενοχλήθηκε όχι μόνο διότι θεωρεί ότι έχει κάποιου είδους πολιτικό μονοπώλιο επί της εκκλησίας αλλά διότι είναι πολύ εύκολο να ακούγεται ο ακραίος και λαϊκίστικος λόγος στα δεξιά, όταν οι σχέσεις κράτους - εκκλησίας είναι στα τάρταρα.